Prima localitate din România unde masca a devenit obligatorie în toate spaţiile publice deschise. Există o singură excepţie

Prima localitate din România unde masca a devenit obligatorie în toate spaţiile publice deschise. Există o singură excepţie

Sursa EFE EPA

O comună din Ardeal a impus purtarea măştii în toate spaţiile publice deschise. Este prima localitate din România care ia o asemenea măsură pentru protejarea populaţiei de răspândirea coronavirusului.

Comuna Slimnic din judeţul Sibiu devine prima localitate unde se instituie obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise - scrie Libertatea, citând Agerpres.

„Începând cu data de 05.09.2020, ora 00:00, până la data de 18.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţii Slimnic, prezente în toate spaţiile publice deschise. 

Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, se precizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Sibiu.

Autorităţile recomandă ca slujbele religioase să fie oficiate doar în curtea bisericilor. 

„Se recomandă ca în intervalul 05.09.2020, ora 00:00 – 18.09.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult să desfăşoare slujbele religioase în curtea lăcaşului. Credincioşii trebuie să poartă mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 m între persoane. 

Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control în localitatea Slimnic”, a mai decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a făcut apel la cetăţenii judeţului Sibiu să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică, cu atât mai mult cu cât se apropie începerea şcolii, dar şi alegerile locale. În comuna Slimnic sunt 16 cazuri active de infectare cu noul coronavirus.

Pe aceeaşi temă: 

Reguli sanitare anti-COVID aiuritoare: un metru distanţare la şcoală, doi – la restaurante

Dr. Alexandru Rafila: Un profesor infectat nu poate să transmită boala dacă poartă mască şi păstrează distanţa faţă de elevi 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările