Paramedic acuzat că vorbea într-un apel video în timpul unei intervenţii la un incendiu. Ce spun şefii VIDEO

Paramedic acuzat că vorbea într-un apel video în timpul unei intervenţii la un incendiu. Ce spun şefii VIDEO

Paramedic SMURD Sibiu surprins într-un videocall în timpul intervenţiei la un incendiu Foto captură You Tube

Un scandal în care a fost implicat un angajat ISU Sibiu a izbucnit după ce acesta a fost filmat în timp ce era angrenat într-un videocall în timpul intervenţiei la un incendiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

O tânără paramedic SMURD Sibiu a fost surprinsă şi filmată vorbind la telefon chiar în timpul misiunii de stingere a incendiului, izbucnit pe DN 14, în Slimnic, fiind acuzată că în loc să-şi facă meseria, pierde timpul la telefon. Filmarea a devenit ulterior virală pe reţelele de socializare.
 
Momentul a fost întrerupt de şoferul TIR-ului implicat în incident care a cerut primul ajutor: „Daţi-mi o pastilă, ceva...”, i-a spus acesta. Tânăra s-a oprit din discuţia live şi i-a explicat că nu are pastile. 
 
„Dar, dumneavoastră sunteţi aici într-un interviu sau...?”, a întrebat-o cameramanul amator. „Suntem echipa de prim - ajutor”, i-a răspuns paramedicul, apoi şi-a îndreptat atenţia spre victima incidentului în trafic: „Dacă vreţi, mergem să vă monitorizăm, vreţi?”, a întrebat angajata ISU, în timp ce îşi închidea telefonul. 
 
„Păi ce să mă... (monitorizaţi - n.r.)”, a venit răspunsul şoferului, în timp ce salvatoarea i-a propus să-i măsoare tensiunea. 
 
„Păi trebuia să faceţi asta la început, nu să filmaţi, să vorbiţi pe videochat”, a mai comentat cameramanul amator.  
 

 

Şefii o apără: „folosirea telefonului nu a influenţat modul de intervenţie”

 
În ciuda imaginilor, şefii o apără pe tânăra paramedic şi susţin că a început să converseze la telefon după ce s-a asigurat că nu este nevoie de asistenţă medicală, iar atunci când i s-a cerut ajutorul a acţionat imediat. 
 
„În acel video apare o angajată ISU Sibiu, care face parte din echipajul SMURD şi asigură acordarea, la nevoie, de asistenţă medicală. Precizăm faptul că, potrivit celor menţionate de către echipajul SMURD, la sosirea forţelor la faţa locului, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, deşi şoferul autocamionului a fost întrebat în mod direct”, au menţionat reprezentanţii ISU Sibiu.
 
Aceeaşi sursă a explicat şi cum s-a produs în realitate scena: „Cu toate acestea, în momentul realizării filmării, persoana care filma a insistat ca şoferul autocamionului să fie evaluat medical, ceea ce s-a efectuat cu celeritate, bărbatul prezentând hipertensiune şi refuzând transportul la spital. Totodată, precizăm faptul că folosirea telefonului de către angajata ISU Sibiu nu a influenţat modul de intervenţie şi promptitudinea echipajelor de pompieri militari care acţionau în forţă pentru localizarea şi stingerea incendiului”. 
 
Tânăra la care se face referire a fost angajată anul trecut ca paramedic SMURD, după ce în perioada 2018 - 2020 a fost voluntar ISU Sibiu. Anul acesta a participat la peste 650 de intervenţii pentru acordarea de asistenţă medicală.
 

Videocall în timpul misiunii de stingere a unui incendiu

 
Povestea s-a petrecut în timpul misiunii de stingere a unui incendiu izbucnit pe DN 14, marţi seara, 30 noiembrie, în localitatea Slimnic din Sibiu, după cum au confirmat reprezentanţii ISU Sibiu. 

Un autocamion cu remorcă, încărcat cu baloţi de fân, a luat foc  din cauza unei defecţiuni apărute la motor. Şoferul TIR-ului a reuşit să se salveze la timp, dar ansamblul a fost mistuit de flăcări din cauza încărcăturii inflamabile. 
 
 
Deşi nu a suferit vătămări corporale, bărbatul de 38 de ani, din judeţul Argeş, a fost vizibil zdruncinat de eveniment. 
 
În urma incidentului, traficul a fost blocat total pe DN 14, între Mediaş şi Sibiu (Copşa Mică). Incendiul a fost stins cu ajutorul pompierilor din cadrul ISU Sibiu şi al voluntarilor SVSU Slimnic. 
 

Vă mai recomandăm şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările