EXCLUSIV: Sătmărean blocat în Thailanda de norul vulcanic

Bodnár Péter a plecat în vacanţă în Thailanda pentru două săptămâni şi a stat trei, din cauza închiderii traficului aerian. Forţat de împrejurări, Péter şi cei doi prieteni ai săi au stat câte şase ore pe zi în Aeroportul din Bangkok, în speranţa că vor prinde un avion spre casă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bodnár Péter a plecat în concediu pentru două săptămâni, însă norul de cenuşă i-a prelungit vacanţa cu 8 zile. Concediul a fost programat din 2 până în 18 aprilie, dar Péter nu a putut să mai ajungă în Europa din cauza închiderii spaţiului aerian. Forţat de împrejurări, Péter şi cei doi prieteni ai săi din Budapesta, Szűcs Ádám şi Kulcsár Dávid, au rămas blocaţi în Bangkok încă 8 zile.

Promisiuni pentru 2 mai...

„Când am plecat totul a fost în regulă. Nici prin gând nu ne-a trecut că s-ar putea întâmpla aşa ceva. Cu o zi înainte să ne întoarcem în ţară am aflat de la televizor că toate zborurile au fost anulate. Am rămas chiar şocaţi, nu ne venea să credem că tocmai nouă ni se poate întâmpla aşa ceva”, relatează sătmăreanul.


   Péter spune că aproape o treime din timpul suplimentar petrecut în Thailanda a stat pe Aeroport, aşteptând să prindă un avion mai devreme de 2 mai, ziua pe când li s-a promis că se pot întoarce.
„La un moment dat, după aflarea veştilor proaste, cei de la Aeroport ne-au spus că toate biletele sunt rezervate deja spre Europa, Budapesta, şi că va trebui să aşteptăm câteva zile bune să prindem un loc. Era vorba că mai devreme de 2 mai nu ne putem întoarce”, continuă Péter.

Nu aveau altă soluţie

Pentru cei care nu s-au mulţumit cu soluţiile propuse de autorităţi, singura variantă era să stea în Aeroport, în speranţa că se va elibera un loc la zborurile spre Europa. „În fiecare zi, începând cu 18 aprilie, am ieşit în Aeroport cu bagajele cu gândul că poate prindem un loc pe avion. Am stat câte 5-6 ore, de la ora 20.00 până la 1.00-2.00 noaptea şi abia în 26 am prins avion spre Budapesta”, mai spune acesta.
Péter spune că mii de oameni au aşteptat să se întoarcă acasă, iar mulţi dintre pasageri au dormit zile întregi în Aeroport. Cu toate că norul i-a stricat planurile şi mama lui a fost îngrijorată aşteptându-l, tânărul a ajuns acasă cu bine, în 26 aprilie, iar cheltuielile în plus s-au ridicat la doar 400 de euro.
„Aveam atâtea de făcut acasă, însă datorită fenomenului am fost obligaţi să ne prelungim vacanţa. Deşi prelungirea vacanţei nu era planificată, am încercat să nu o trăiesc ca pe o tragedie, chiar dacă acum am foarte mult de recuperat cu firma pe care o administrez”, încheie Péter.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările