Pedeapsa primită de recidivistul care a şantajat-o pe cântăreaţa Cristina Berinde cu o scenă de sex filmată pe ascuns

Pedeapsa primită de recidivistul care a şantajat-o pe cântăreaţa Cristina Berinde cu o scenă de sex filmată pe ascuns

Dosarul în care interpreta de muzică populară Cristina Berinde îl acuză pe reşiţeanul Ionuţ Laurenţiu Boşneag că a şantajat-o cu imagini compromiţătoare a ajuns în faza de apel. Dacă decizia instanţei de fond va fi menţinută, bărbatul va avea de executat şapte ani şi două luni închisoare.

Procesul cu celebra interpretă de muzică populară din Banat anunţă zile negre pentru Ionuţ Laurenţiu Boşneag, care are la activ şi alte fapte penale, printre care ultraj şi tentativă de omor.
 
Chiar dacă, între timp, Cristina Berinde şi-a retras acuzaţia de violare a vieţii private pe care o făcuse anterior la adresa individului, instanţa de fond l-a condamnat pentru şantaj, a anulat precedentul mandat de executare şi a emis un altul care l-ar putea ţine ani grei după gratii.
 
„A poziţionat telefonul mobil cu camera video spre canapea”
 
Scandalul în care a fost implicată cunoscuta cântăreaţă a izbucnit după ce, la mijlocul lunii august 2016, cântăreaţa a avut o scurtă aventură extraconjugală cu Ionuţ Laurenţiu Boşneag. Ulterior, Cristina Berinde a refuzat continuarea relaţiei, însă bărbatul a insistat să se întâlnească, pretextând o discuţie lămuritoare.
 
În noaptea de 3 spre 4 septembrie 2016, femeia s-a deplasat la domiciliul lui Boşneag, care-şi pregătise deja terenul pentru şantaj.
 
„În prealabil, a poziţionat telefonul mobil orientând camera video spre canapea. Între cei doi a avut loc un raport sexual care a fost înregistrat fără ştirea persoanei vătămate B.E.C. Începând cu data de 05.09.2016 inculpatul B.I.L., în repetate rânduri a contactat-o pe persoana vătămată, atât telefonic cât şi prin aplicaţia Messenger (...) ocazie cu care i-a cerut insistent să se întâlnească în continuare, să continue relaţia, ameninţând-o că a înregistat video şi audio raportul sexual (...) arătând că, în cazul refuzului de a se duce la el acasă, o să posteze înregistrarea video şi audio în spaţiul public online pe site-ul web YouTube, cu scopul de a-i distruge căsnicia şi cariera de cântăreaţă de muzică populară”, se arată în considerentele sentinţei Judecătoriei Reşiţa.
 
Ca să o convingă, individul i-a trimis a doua zi un filmuleţ de două minute şi 15 secunde cu o parte din partida de sex filmată de el.
 
Pentru că femeia n-a cedat, la trei luni şi jumătate de la ultima întâlnire, pe 21 decembrie 2016, Laurenţiu Boşneag a urcat înregistrarea video pe YouTube.
 
Interpreta i-a făcut plângere penală, iar în mai 2018, individul a fost trimis în judecată.
 
Ca să scape mai uşor, în  februarie 2019, a precizat că este de acord să beneficieze de avantajele recunoaşterii vinovăţiei şi şi-a asumat săvârşirea faptelor, iar la termenul următor, pe 21 februarie, Cristina Berinde şi-a retras plângerea prealabilă formulată împotriva inculpatului cu privire la una din infracţiuni, cea de violare a vieţii private.
 
 A fost emis un alt mandat de executare 
 
În mai, anul acesta, Judecăroria Reşiţa a dispus încetarea procesului penal pentru violarea vieţii private, dar l-a condamnat pentru şantaj, însă nu s-a rezumat la atât.
 
Pentru că Laurenţiu Boşneag avea la activ, într-un alt dosar, o condamnare la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, pronunţată printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Timişoara din decembrie 2011, dar şi o decizie definitivă recentă, pronunţată în mai 2018 de Curtea de Apel Timişoara, prin care primise deja cinci ani de  închisoare pentru săvârşirea, într-un alt dosar, a infracţiunii de tentativă de omor în formă continuată, Judecătoria Reşiţa a anulat în dosarul cu interpreta precedentul mandat de executare existent pe numele inculpatului şi a emis un altul, prin care a dispus pedeapsa de şapte ani şi două luni închisoare şi o amendă penală de 1.500 lei, contravaloarea a 120 zile-amendă.
 
Prin aceeaşi sentinţă, instanţa de fond i-a scăzut din pedeapsa închisorii pentru tentativă de omor zilele pe care le-a executat de la data reţinerii, 20 aprilie 2017, menţinând, totodată, starea de arest a inculpatului. Decizia nu este însă definitivă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: