Imagini înfricoşătoare cu zăpada din Bucegi care stă să pornească la vale: „Dacă o ia soarele să vezi cum pleacă toată!“ VIDEO

Imagini înfricoşătoare cu zăpada din Bucegi care stă să pornească la vale: „Dacă o ia soarele să vezi
cum pleacă toată!“ VIDEO

Zăpada care stă să cadă în văile din Jepii Mici FOTO Facebook Adrian Laurenţiu Paraschiv

Salvamontiştii din Buşteni anunţă că sâmbătă 20 martie riscul de avalanşă în Bucegi este în continuare de gradul 5, maximum posibil, după ninsorile din ultimele două zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi şi vineri a nins în continuu astfel că la vechiul strat de zăpadă îngheţată s-a adăugat unul nou, instabil. Salvamontiştii recomandă evitarea traseelor montane în acest week-end.

Conform sursei citate, la altitudini mai mari de 1800 de metri, după ninsorile din ultimele 24 de ore, stratul nou de zăpadă depăşete 100 de centimetri şi este puţin rezistent, având în vedere că s-a aşternut peste zăpada veche, îngheţată.

Pe traseele montane sunt foarte multe plăci de zăpadă instabilă, iar riscul declanşării de avalanşe este enorm.

Unul dintre salvamontiştii din Prahova a filmat din telegondolă cum arată văile de pe traseul Jepii Mici. Este evident rsiscul de avalanşă, mai ales că versantul este expus în soare, iar zăpadă stă să alunece la vale la cea mai mică mişcare.

VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările