Două săptămâni cu vreme capricioasă în Prahova. Ploi în averse la munte

Două săptămâni cu vreme capricioasă în Prahova. Ploi în averse la munte

Urmează două săptămâni atât cu vreme caldă cât şi cu ploi, în Muntenia. FOTO Adevărul

Vremea întoarce foaia în următoarele două săptămâni şi ne rezervă ploi, averse, dar şi zile frumoase, potrivit prognozei realizate de meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, potrivit meteorologilor, în Muntenia, în intervalul 13 – 26 mai, vremea va fi în general instabilă şi normală termic în primele trei zile când se vor semnala averse şi descărcări electrice, iar temperaturile se vor situa între 21 şi 24 de grade.

Intervalul 16-19 mai va fi caracterizat de vreme în general frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit acestei perioade, cu maxime ce vor atinge în medie 28-29 de grade şi minime de 13-15 grade, după care regimul termic se va apropia de normal, iar gradul de instabilitate atmosfericăva fi în creştere.

La munte, valorile termice vor fi în creştere uşoară, astfel încât, în medie vor porni de la 8-10 grade şi vor ajunge până la 16-18 grade în jurul datei de 18 mai. După acest interval vremea se va răci uşor, iar maximele vor atinge 14-15 grade.

Minimele vor suferi o scădere accentuată în 15 mai când vor coborî spre 2 grade, dar şi acestea vor intra într-un proces de creştere, până la valori medii de 6-10 grade. Aversele vor fi prezente în cea mai mare parte a intervalului, se vor semnala cu precădere după-amiaza şi vor fi însoţite de descărcări electrice.

Vă mai recomandăm

Primăria din Câmpina va plăti tatălui Andreei Marin 55.000 de euro pentru rezilierea contractului privind încălzirea şcolilor din oraş

Greşeală în proiectul privind noul preţ al gigacaloriei din Ploieşti. Consilierii se întrunesc în şedinţă extraordinară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: