Topul all-time al golgheterilor din Champions League. Ce jucători au marcat peste 100 de goluri fiecare

Topul all-time al
golgheterilor din Champions League. Ce jucători au marcat peste 100 de goluri
fiecare

Cristiano Ronaldo domină net topul FOTO: goal.com

UEFA a realizat în această primăvară un top all-time al golgheterilor din Champions League/Cupa Campionilor. Care sunt starurile din acest top, aflaţi din materialul următor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe primul loc se situează detaşat portughezul Cristiano Ronaldo, cu nu mai puţin de 128 de goluri marcate pentru Manchester United, Real Madrid şi Juventus. Locul al doilea este ocupat de Lionel Messi, cu 114 goluri, toate marcate pentru aceeaşi echipă, FC Barcelona.

Pe locul al treilea, la mare distanţă de Cristiano şi Messi, este spaniolul Raul, cu 71 de goluri, înscrise pentru Real Madrid şi Schalke 04.

Locul patru este ocupat la egalitate cu câte 64 de goluri de două marcatori pur-sânge: francezul Benzema (Lyon şi Real Madrid) şi polonezul Lewandowski (Borussia Dortmund, Bayern Munchen).

Următorul în clasament, cu 56 de goluri, este olandezul Ruud van Nistelrooy (PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid).

Campion mondial şi european cu Franţa, Henry a marcat în cariera sa în Champions League 50 de goluri pentru Monaco, Arsenal şi Barcelona. Următorii în top sunt  suedezul Ibrahimovic (Ajax, Juventus, Internazionale Milano, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United) şi ucraineanul Şevcenko (Dynamo Kyiv, AC Milan, Chelsea), fiecare cu câte 48 de goluri.

Topul este încheiat de italianul Filippo Inzaghi, cu 46 de goluri marcate pentru Juventus şi AC Milan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: