România bate Germania la înmatriculările de autoturisme noi. Ce loc ocupă ţara noastră în UE

România bate Germania la
înmatriculările de autoturisme noi. Ce loc ocupă ţara noastră în UE

Vânzările Dacia au înregistrat creşteri spectaculoase FOTO: Renault România

Înmatriculările de autoturisme în Uniunea Europeană au crescut în primele opt luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut. Iar România şi Dacia înregistrează creşteri ale înmatriculărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform datelor furnizate de către ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România), în Uniunea Europeană au fost înmatriculate în primele opt luni 6,8 milioane autoturisme, ceea ce înseamnă o creştere de 11,2% comparativ cu perioada similară din 2020.

România este pe locul patru în topul creşterilor numărului de autoturisme noi înmatriculate în primele opt luni în U.E. faţă de perioadă similară a anului trecut, cu o creştere de 6,9%, ceea ce o situează pe locul patru, după Italia (30,09%), Franţa (12,8%) şi Spania (12,1%), însă înaintea Germania (2,5%)

O creştere a înmatriculărilor de maşini noi în Europa în primele opt luni a înregistrat şi Dacia (5,7%, 261.723 unităţi), în timp ce firma-mamă Renault a avut o scădere de 5,3%. 

Vă mai recomandăm şi:

Piaţa auto din România, creştere record

Dacia a asigurat aproape o treime din vânzările Grupului Renault în Europa în primele şase luni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările