Patriarhia nu mai vrea preoţi şomeri. Specializarea Teologie Pastorală de la Piteşti se închide

Patriarhia nu mai vrea preoţi şomeri. Specializarea Teologie Pastorală de la Piteşti se închide

Teologia Pastorală s-a aflat, anul trecut, la admitere, în topul celor mai căutate specializări ale Universităţii din Piteşti

Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii din Piteşti închide una dintre secţiile cele mai căutate, şi anume cea de Teologie Pastorală. Decizia a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi transmisă de Arhiepiscopia Argeşului Rectoratului care, din această vară, nu mai are voie  să organizeze concurs de admitere. Arhiepiscopul Calinic spune că numărul absolvenţilor devenise cu mult mai mare decât c

Ştiri pe aceeaşi temă

Rumoare în rândul studenţilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfânta Muceniţă Filoteea”, din cadrul Universităţii din Piteşti.

În ultimele zile, un zvon conform căruia facultatea se va închide, în această vară, a încins spiritele şi i-a frământat pe toţi cursanţii.

Informaţia este parţial adevărată, şi anume că schimbări se vor produce la nivelul acestei facultăţi, însă nu vor fi închise toate cele şase specializări, ci una singură, respectiv cea principală, de Teologie Pastorală.

Această specializare rămăsese singura din cadrul Facultăţii de Teologie cu o durată de studii de patru ani, restul întinzându-se pe trei ani.

Exces de preoţi

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis, în luna martie, restrângerea activităţii la Facultatea de Teologie din Piteşti, hotărâre ce a fost transmisă zilele trecute  de către Arhiepiscopie Rectoratului, care nu ar mai avea astfel voie să organizeze concurs de admitere la secţia Pastorală, care, anul trecut, s-a aflat în topul specializărilor din cadrul Universităţii din Piteşti, pe cele  45 de locuri la “fără taxă” bătându-se 160 de candidaţi.

Practic, specializarea îi pregătea pe viitorii preoţi din Argeş şi din judeţele învecinate.

“Hotărârea Sfântului Sinod a venit pentru că din statisticile oficiale de la Facultatea de Teologie din Pitești, în ultima vreme au absolvit sute de studenți, care încă nu au fost repartizați, decât într-o mică parte, în câmpul muncii, din lipsă de posturi vacante. Spre exemplu, numai anul acesta, 2010-2011, vor absolvi un număr de 64 de studenți la secția pastorală numai din Eparhia Argeșului și Muscelului. Este nepotrivit să mărim șomajul în sânul Bisericii”, ne-a transmis ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.

Rectoratul nu pare însă să ţină cont de această hotărâre, dovadă că pe site-ul Universităţii din Piteşti, la secţiunea admitere 2011, figurează şi această specializare.

 “Patriarhia şi Arhiepiscopia nu ne pot da nouă ordine în ceea ce priveşte organizarea. Dacă se va da o hotărâre de Guvern în acest sens, atunci ne vom conforma”, ne-a spus prof. univ. dr Gheorghe Barbu, rectorul Universităţii din Piteşti care ne-a mai spus că astăzi va avea loc o şedinţă de Senat, în urma căreia conducerea Universităţii va vedea ce rămâne de făcut cu specializarea respectivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările