Oficialii clinicii stomatologice unde un copil de 4 ani a intrat în comă şi a murit: „Goana după senzaţional s-a dovedit mai importantă decât căutarea adevărului“

Oficialii clinicii stomatologice unde un copil de 4 ani a intrat în comă şi a murit: „Goana după senzaţional s-a dovedit mai importantă decât căutarea adevărului“

Foto Facebook Teddy Care

În timp ce oficialii Clinicii Teddy Care din Piteşti vorbesc de dezinformare, speculaţii şi goană după senzaţional, oficialii DSP Argeş arată că în clinica unde a fost anesteziat copilul de 4 ani şi 8 luni care a murit miercuri, 12 februarie, mai fuseseră făcute proceduri similare neautorizate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analgosedarea este un tip de anestezie la care se apelează în cazul pacienţilor necooperanţi, dificili, cu anxietate ridicată, fobie extremă de dentist, teamă de durere. Metoda presupune injectarea intravenoasă a unui amestec de substanţe analgezice şi sedative, iar procedura se realizează de către un medic anestezist reanimator, care foloseşte mai multe doze pe întreagă durata a tratamentului.
  
Procedura i-a fost aplicată luni, 10 februarie, în clinica stomatologică privată din Piteşti şi copilului de 4 ani şi 8 luni care a intrat în comă pe scaunul dentistului, fiind transportat ulterior la reanimare. Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au confirmat ceea ce reprezentanţii clinicii au admis anterior: "S-au mai făcut analgosedări fără autorizare la copii în cabinetul respectiv". 
 
Oficialii Clinicii Teddy Care: "Ne dorim mai mult decât oricine să înţelegem ce s-a întâmplat"
 
Pe de altă parte, oficialii clinicii spun că nici ei n-au înţeles ce s-a întâmplat în cazul micuţului care a sfârşit tragic. 
 
„Ştim că toată lumea aşteaptă o reacţie de la noi şi, mai mult decât orice, ne dorim să înţelegeţi că ne este la fel de greu ca fiecăruia dintre dumneavoastră să înţelegem şi să acceptăm ceea ce s-a întâmplat în clinică noastră, o clinică în care sunt trataţi şi copiii noştri, ai colegilor, prietenilor şi cunoştinţelor noastre.

Înainte de toate, suntem oameni şi părinţi - de aceea ceea ce s-a întâmplat în casă noastră este atât de dureros, de greu de acceptat, atât de greu de trăit şi de înţeles. În aceste momente, gândurile şi inimile noastre sunt însă alături de părinţi, nu facem decât să ne rugăm să aibă putere şi linişte.

Ne dorim mai mult decât oricine să înţelegem ce s-a întâmplat, aşteptăm rezultatul investigaţiilor şi anchetelor în curs, sperăm din tot sufletul că vor aduce răspunsurile pe care toată lumea le aşteaptă şi că nu vor lasă loc de alte interpretări. Căci, din păcate, până în acest moment, dezinformarea, speculaţiile şi goana după senzaţional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului" este poziţia clinicii exprimată joi, 13 februarie, pe Facebook.
 
Postarea oficialilor clinicii se încheie cu următorul mesaj: "Încă o dată vă rugăm să aveţi toată încrederea că, în momentul în care vom avea toate datele, vom fi primii care vom dori să le facem publice. Până atunci, ne dorim să respectăm durerea părinţilor, alături de care suntem cu tot sufletul nostru”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: