Cum se face tarta cu ciocolată albă şi banane. Timpul necesar preparării acestui desert delicios

Cum se face tarta cu ciocolată
albă şi banane. Timpul necesar preparării acestui desert delicios

Tarta se prepară în mai puţin de o oră FOTO: Pinterest

O reţetă dulce delicioasă ce va fi cu siguranţă pe placul celor mari şi mici, tarta cu ciocolată albă şi banane, este una uşor de pregătit. Pentru prepararea acestui desert inedit aveţi nevoie de maximum o oră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată mai întâi care sunt ingredientele ce vă sunt necesare pentru pregătirea acestei tarte inedite: 2-3 banane, 400 ml lapte, 100 ml smântână pentru frişcă, 1 plic budincă instant de vanilie, 200 grame biscuiţi zdrobiţi mărunt, 250 grame ciocolată albă, 40 grame zahăr şi 5 linguri de unt topit.

Mai întâi trebuie să amestecaţi bine biscuiţii zdrobiţi cu cele cinci linguri de unt topit şi cu zahărul. Întindeţi amestecul format la baza unei tăvi şi lăsaţi să se coacă la cuptor timp de maximum 10 minute. Lăsaţi apoi amestecul să se răcească.

Pregătiţi budinca de vanilie instant cu cei 400 ml lapte, după care lăsaţi-o să se răcească timp de aproximativ un sfert de oră.

Următorii paşi sunt aceia de a bate smântâna pentru frişcă şi de a topi ciocolata albă la bain marie. Adăugaţi frişca bătută în ciocolata albă topită, după care încorporaţi şi budinca de vanilie deja răcită.

Feliaţi bananele şi puneţi-le la baza tăvii, deasupra blatului din biscuiţi. Turnaţi deasupra crema pregătită şi băgaţi tarta la frigider pentru minimum 3-4 ore. Puteţi servi tarta decorată cu banane feliate subţire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: