Cum au rămas doi români fără bolizii de lux aduşi din Italia şi parcaţi la o spălătorie

Cum au rămas doi români fără bolizii de lux aduşi din Italia şi parcaţi la o spălătorie

Autoturismele figurat ca fiind sustrase din Italia FOTO Poliţia de Frontieră

Doi români au rămas fără maşinile de lux marca Toyota şi Mercedes, aduse cel mai probabil din Italia şi pe care le-au parcat la o spălătorie din oraşul Siret

 
Pagube destul de mari în conturile a două persoane din judeţul Neamţ, plus că s-au ales şi cu dosare penale după ce au fost, involuntar, protagoniştii unei „poveşti“ petrecută într-un oraş de la graniţa României cu Ucraina. Asta după ce, cadrele Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, judeţul Suceava au descoperit şi indisponibilizat două autoturisme căutate de autorităţile din Italia. 
 
Se poate spune că nemţenii au avut şi ceva „ghinion“, ajungând în micuţul oraş sucevean pe dara de 5 martie 2021, exact când poliţiştii de la structura menţionată menţionată desfăşurau o misiune din domeniul combaterii
traficului internaţional cu autovehicule furate. 
 
„În jurul orei 13.00, la ieşirea din oraşul Siret spre Suceava, colegii noştri au identificat două autoturisme aflate în incinta unei spălătorii auto, maşini despre care aveau suspiciuni ca prezintă nereguli. Cele două maşini, împreună cu şoferii acestora, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de
Frontieră Siret pentru verificări“, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră. 
 
Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că unul dintre autoturisme, marca Toyota C-HR, era condus de V.M, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Neamţ. La verificări, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează ca fiind semnalată furată din Italia, alertă emisă de autorităţile italiene în 4 martie. Este posibil ca nemţeanul să fi cumpărat limuzina din „Cizmă“, fără să ştie că ar putea fi sustrasă şi a ales să intre în ţară prin Vama Siret. Maşina a fost evaluată la circa 17.300 de euro. 
 
Cel de-al doilea autoturism, un Mercedes Benz B, care ar costa aproximativ 18.200 de euro, era condus de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, tot din judeţul Neamţ şi în acest caz dovedindu-se că autovehiculul era în atenţia autorităţilor, fiind semnalată furată din Italia. 
 
„Maşinile, în valoare de aproximativ 86.500 de lei, respectiv 91.200 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun“, a mai transmis Poliţia de Frontieră.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările