România, pe locul 38 în topul celor mai bune ţări din lume pentru a creşte un copil. Ce ţară e pe locul întâi

România, pe locul 38 în topul celor mai bune ţări din lume pentru a creşte un copil. Ce ţară e pe locul întâi

FOTO: Adevarul.ro

Care este cea mai bună ţară din lume pentru a creşte un copil? Un studiu international care a analizat 73 de ţări de pe tot mapamondul plasează Danemarca, Suedia şi Norvegia în topul celor mai potrivite, în timp ce România se află pe locul 38.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul realizat de US News & World Report şi Wharton School of Universitatea din Pennsylvania, a analizat atât sistemele de învăţământ cât şi siguranţa, legislaţia privind sistemul de sănătate publică, modul în care statul susţine familiile şi respectă drepturile omului respectiv egalitatea între sexe.
 
“Ţări ca Danemarca, Suedia, Norvegia, oferă concedii de paternitate şi de maternitate generoase, au sistem de învăţământ preşcolar gratuit şi sisteme de învăţământ public în general bune", a declarat Deidre McPhillips, editor de date senior la U.S. News & World Report, citat de CNN.
 
În urma sondajelor, ţările nordice au revendicat primele locuri, în principal datorită politicilor lor generoase pentru susţinerea familiei, acestea acordând concedii generoase atât pentru mămici cât şi pentru tătici.
 

Top 10 cele mai bune ţări pentru a creşte un copil:

1. Danemarca 
 
2. Suedia 
 
3. Norvegia
 
4. Canada
 
5. Ţările de Jos 
 
6. Finlanda 
 
7. Elveţia 
 
8. Noua Zeelandă 
 
9. Australia 
 
10. Austria 
 
Potrivit topului publicat în întregime de dailymail, Olanda este urmată de Finlanda, Elveţia, Noua Zeelandă, Australia şi Austria. Marea Britanie a intrat la numărul 11. Totodată, Japonia se află pe locul 19, după SUA, în timp ce pe locul 17 se află Portugalia.
 
„Egalitatea între sexe tinde să aibă o corelaţie puternică cu multe dintre atributele pozitive pe care ţara le poate avea”, a spus McPhillips.
 
 
Conform sondajului, ROmânia se află pe locul 38 în topul celor mai bune ţări pentru creşterea copilului, ultimele locuri fiind ocupate de Mynmar (70), Guatemala, (71), Liban (72) şi Kazahstan (73). 
 

Top 10 cele mai nepotrivite ţări pentru a creşte un copil:

 
1. Kazahstan
 
2. Liban
 
3. Guatemala
 
4. Myanmar
 
5. Oman
 
6. Jordania
 
7. Arabia Saudită
 
8. Azerbaijan
 
9. Tunisia
 
10. Vietnam  
 
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 20.000 de persoane din 73 de ţări din America, Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, care au trebuit să răspundă la 65 de întrebări. Respondenţii au fost persoane majore, cu studii superioare sau medii, care citesc sau urmăresc ştiri cel puţin patru zile pe săptămână.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: