Părinţi condamnaţi fiindcă s-au bătut în faţa copiilor dându-şi picioare şi polonice în cap. „Minorii încercau să aplaneze conflictul“

Părinţi condamnaţi fiindcă s-au bătut în faţa copiilor dându-şi picioare şi polonice în cap. „Minorii încercau să aplaneze conflictul“

FOTO: huffpost.com

Doi orădeni, soţ şi soţie, trimişi în judecată pentru loviri şi alte violenţe după ce s-au reclamat reciproc pentru loviri în urma unui scandal conjugal, au fost condamnaţi definitiv la amenzi penale, judecătorii reproşându-le şi că s-au luat la bătaie în faţa copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Neobişnuitul proces are ca punct de plecare un scandal domestic produs în urmă cu 4 ani, în ziua de Revelion, din pricina unei ţigări pe care femeia a aprins-o în faţa copiilor. Enervat, bărbatul i-a cerut să iasă şi, cum nu s-a conformat, a vrut să o scoată din casă lovind-o cu picioarele. Numai că femeia a ripostat, zgâriindu-l pe faţă şi lovindu-l cu polonicul peste gură şi spate. 
 
Urmarea? Cei doi şi-au declarat război total, reclamându-se reciproc pentru loviri însă atât procurorii, cât şi judecătorii au stabilit că vina este comună.  
 

Şi inculpaţi, şi victime

 
Practic, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au dispus trimiterea în judecată a celor doi pentru loviri şi alte violenţe într-un proces în care ambii sunt pe de o parte inculpaţi, iar pe de alta victime. 
 
Cum era de aşteptat, în faţa instanţei, cei doi au aruncat vina unul pe altul. Bărbatul a recunoscut că şi-a înjurat soţia, dar a jurat că nu a lovit-o, ci doar s-a apărat pentru că ea a început să-l lovească cu polonicul, l-a înjurat şi l-a făcut „bou".  „După ce i-a aruncat ţigara, a încercat să îl lovească cu polonicul, el o ţinea de mână, recunoaşte că la un moment dat a împins-o şi aceasta a căzut în hol. Susţine că, cu polonicul îl lovea în cap şi în nas, tot tricoul i-a fost de sânge, avea tot tricoul rupt, l-a zgâriat la buză în momentul în care o ţinea de mână să nu îl lovească. Susţine că singurele acte de violenţă pe care le-a exercitat asupra numitei este că a împins-o şi aceasta a căzut“, se precizează în hotărârea judecătorească pronunţată de Judecătoria Oradea, menţinută în final şi la Curtea de Apel Oradea. 
 
La fel de nevinovată s-a pretins şi femeia care a încercat să convingă judecătorii că rănile pe care i le-a provocat soţului ei au fost din... legitimă apărare. "A mai arătat ca ea nu l-a lovit, însă în timpul în care acesta a exercitat acte de violenţă asupra ei s-ar fi putut zgâria în unghiile ei şi astfel se justifică leziunile suferite de acesta. Recunoaşte că i-a zis anterior inculpatului că îi va pune oala cu supă în cap şi că s-a săturat de el. Consideră că nu putea stopa starea de tensiune care era în acel moment, inculpatul întotdeauna are motive de ceartă", se menţionează în hotărâre. 
 

Amendaţi 

 
În final, instanţa a decis că "nu va reţine legitima apărare pentru nici unul dintre inculpaţi", reproşându-le că cei doi au folosit acelaşi ton agresiv şi nici unul dintre ei nu a încercat să aplaneze conflictul. "Din contră, uneori se provocau reciproc. Instanţa nu poate omite nici faptul că atitudinea agresivă a celor două părţi a avut loc în prezenţa copiilor minori, practic minorii fiind persoanele care încercau să aplaneze conflictul", le-au reproşat celor doi soţi magistraţii. 
 
Bărbatul s-a ales cu o amendă penală de 3.450 lei şi a fost obligat să-i plătească soţiei daune morale de 3.500 lei, în timp ce soţia lui a fost obligată la o amendă penală de 1.800 lei.
 
"La individualizarea pedepsei s-au avut în vedere criteriile generale prevăzute de lege, atitudinea constantă de nerecunoaştere a inculpatei , faptul că aceasta folosit expresii triviale în prezenţa minorilor, totodată provocând la ceartă pe soţul ei", au explicat judecătorii. 
 
Soluţia a fost menţinută şi la Curtea de Apel Oradea, însă nu a făcut decât să-i întărâte pe cei doi orădeni care, după ce au divorţat, au ajuns să „bată“ în continuare în procese şi plângeri penale, acţiuni care sunt, încă, pe rol. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: