Unicul festival dedicat exclusiv filmului românesc îi dedică ediţia de anul acesta actorului Marcel Iureş

Unicul festival dedicat exclusiv filmului românesc îi dedică ediţia de anul acesta actorului Marcel Iureş

Foto: Cristian Radu Nema, design: Marius Asiminei

Festivalul Serile Filmului Românesc de la Iaşi a ajuns la cea de-a 13-a ediţie. Anul acesta reflectoarele vor fi puse pe Marcel Iureş, în prezenţa prietenilor şi colegilor marelui actor, spun organizatorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Remarcat pentru rolurile de pe scenă şi marele ecran, cunoscut şi recunoscut pe plan internaţional, actorul Marcel Iureş este invitatul special al celei de-a 13-a ediţii a unicului festival dedicat exclusiv filmului românesc - Serile Filmului Românesc (SFR).
 
Astfel, în perioada 3-7 august 2022, Marcel Iureş va fi sărbătorit la Iaşi, alături de prietenii, colegii de pe scenă şi toţi cei care îl iubesc pe actorul cu peste 50 de roluri în film şi peste 30 de roluri în teatru. 
 
„În primul rând, vreau să vă mulţumesc mult că m-aţi invitat la festivalul Serile Filmului Românesc. Sunt onorat, deşi mă cam ia cu frisoane, îmi place la nebunie Iaşul şi abia aştept să ne vedem”,  mărturiseşte actorul Marcel Iureş.  
 
Cinci dintre filmele în care acesta a jucat vor rula pe marele ecran din locaţiile SFR, în cadrul secţiunii Retrospectiva Marcel Iureş: Hart's War-Războiul lui Tom Hart (2002) – Proiecţie aniversară – 20 de ani de la lansare | Regizor: Gregory Hoblit, Octav (2017) | Regizor: Serge Ioan Celebidachi, Să mori rănit din dragoste de viaţă (1983) | Regizor: Mircea Veroiu, O vară de neuitat (1994) | Regizor: Lucian Pintilie şi The Peacemaker-Pacificatorul (1997) | Regizor: Mimi Leder. 
 
„Continuăm seria de personalităţi pe care le sărbătorim la Serile Filmului Românesc cu un nou nume de referinţă pentru cinematografia şi teatrul românesc. Actorul Marcel Iureş este de mult timp în atenţia noastră şi merită o ediţie a festivalului care să-i fie dedicată în totalitate. Se va întâmpla anul acesta, în prezenţa altor nume mari din cultura românească. Publicul SFR va putea (re)descoperi filmele în care acesta a jucat de-a lungul timpului şi prin care a devenit cunoscut la nivel internaţional”, spune Andrei Giurgia, directorul SFR.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările