Un preot din Iaşi este acuzat că a pipăit pe fund şi sâni copile de 14 ani. “La spovedanie o intreba despre perversiuni sexuale”

Un preot din Iaşi este acuzat că a pipăit pe fund şi sâni copile de 14 ani. “La spovedanie o intreba despre perversiuni sexuale”

Un preot din Iaşi este acuzat că ar fi pipăit minore în timpul spovedaniei FOTO Ziarul Lumina

Un preot din judeţul Iaşi este acuzat de mai mulţi enoriaşi că ar fi pipăit în zonele intime fete minore, în timpul spovedaniei. Reprezentanţii Protopopiatului au demarat o anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi localnici din localitatea ieşeană Bădeni s-au strâns duminică, 13 iulie, în faţa bisericii din localitate pentru a protesta împotriva preotului din localitate. Doru Cozma este acuzat de enoriaşii din satul ieşean că, în timpul spovedaniei, ar fi atins în zone intime mai multe fete minore, anunţă bzi.ro.

Sătenii au detaliat scenele incredibile ce s-ar fi petrecut în timpul confesiunilor adolescentelor. "Eram la serviciu şi m-a sunat fata mea, are 14 ani. A dat capacitatea şi i-am zis sâ mai treacă pe la biserică, să se roage pentru un rezultat bun, pentru succes pe viitor. Plângea şi tremura toată şi mi-a spus că preotul i-a pus mâna pe sâni. A intrebat-o dacă are prieten, dacă s-a sărutat cu el, dacă mai este fata mare şi atunci a început să o mângâie. Vă zic sincer că nu am crezut-o. Le-am povestit şi altor mămici şi au început să îşi întrebe şi ele fetele şi toate au izbucnit în plâns şi au povestit că şi ele trecuseră prin lucruri asemănătoare. Îngrijorător este că mai sunt şi alte mame care ştiu adevărul, dar se tem să vorbească", a declarat Valentina Hasmatuchi pentru bzi.ro

O alt sătean, Constantin Ilaş a declarat sursei citate că fiica sa ar fi venit cu lacrimi în ochi de la spovedanie spunând că nu mai vrea să meargă niciodată la biserică. "A venit la biserică la spovedit şi părintele i-a pus mâna la sâni. Fetei i-a fost ruşine, nu mi-a zis nimic. Abia după ce a povestit cealaltă fată a mărturisit şi ea. Fata mea i-a zis că o deranjează şi atunci s-a oprit. Nu a ameninţat-o în niciun fel, dar m-a ameninţat pe mine, ulterior, a zis ca are influenţă mare şi fata nu va mai intra la liceu", a declarat Constantin Ilas.

"A venit la noi acasă şi prima dată a negat. A recunoscut, apoi şi-a cerut scuze, ne-a cerut să nu facem scandal. I-am spus că nu am nimic de negociat, că fata mea este traumatizată şi că nu îl iert. La spovedanie o întreba lucruri pe care nu pot să le reproduc, despre perversiuni sexuale", a adaugat şi Niculina Parascheva Ilas, potrivit bzi.ro.

Sătenii revoltaţi au mai scos la iveală şi povestea unei fete de 22 de ani care ar fi fost sfidată de preot pentru că este virgină. "O necăjea, o întreba că de ce la 22 de ani este fata mare şi îi punea mâna pe fund. Ea merge în continuare la biserica, dar nu aici, ca nu vrea să îl mai vadă", a spus Maria Candalea.

Reprezentanţii Protopopiatului Hârlău declară că vor demara o anchetă în acest caz pentru a afla dacă acuzaţiile sătenilor sunt adevărate. “Noi vom intreprinde o anchetă la faţa locului, ca să vedem unde este adevărul. Este impropriu să îmi dau cu părerea, pentru că nu cunosc variantele ambelor părţi. Dacă s-a făcut vreo greşeala, vom lua măsuri administrative. Este un preot model, un om muncitor, serios, ne surprind acuzaţiile. Mie nici acum nu îmi vine să cred, dar, după cum spuneam, vom cerceta cazul. Noi vom aştepta rezultatul anchetei deschise de poliţişti înainte de a lua măsuri", a declarat preotul Nicolae Crăciun, protopop de Hârlău.

Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi a declarat că la protestul de duminică au participat mai mulţi poliţişti pentru a monitoriza situaţia însă că până la acest moment nu au fost înaintate plângeri din partea sătenilor.

Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: