Prelat de la Mitropolia Moldovei raportează premierului Ponta: „Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Florin Chirilă, alături de Victor Ponta şi Ilie Sârbu, într-o fotografie surprinsă în 2010
Preotul Florin Chirilă, alături de Victor Ponta şi Ilie Sârbu, într-o fotografie surprinsă în 2010

Unul dintre cei mai influenţi clerici ai Bisericii Ortodoxe Române a făcut o declaraţie şocantă, din care reiese că este implicat, alături de alte feţe bisericeşti, în campania electorală a primarului USL de Iaşi, Gheorghe Nichita.

Declaraţia îi aparţine preotului iconom stavrofor Florin Chirilă, şeful Corpului de Inspecţie şi Control din cadrul Centrului Eparhial Iaşi.

A fost făcută ieri, 31 mai, în faţa primului ministru Victor Ponta, venit la Iaşi să inaugureze mall-ul ridicat ilegal în centrul Iaşiului de către omul de afaceri Iulian Dascălu.

Primul ministru, Victor Ponta, împreună cu primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita, au ajuns la un moment dat la Catedrala Mitropolitană, unde urmau să se întâlnească cu ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Dialogul dintre preot şi liderii USL

Au fost întâmpinaţi la poartă de preotul Florin Chirilă şi de preotul Dosoftei Şcheul, Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane.

Ponta a întrebat într-un context protocolar „Ce mai faceţi?", iar preotul Florin Chirilă s-a grăbit să răspundă: „Ce să facem? Muncim ca domnul primar (n.r. - moment în care a arătat cu mână înspre Gheorghe Nichita) să iasă cu majoritate!". „Să iasă, să iasă! Şi după aia să muncească şi el", a replicat primul ministru. Scena, surprinsă de o cameră de luat vederi, s-a încheiat în hohotele de râs ale celor trei protagonişti.

Vezi aici înregistrarea video a dialogului dintre preot şi liderii USL!

Preotul Florin Chirilă este şi parohul bisericii ridicate în mijlocul celui mai mare campus studenţesc din Iaşi, Tudor Vladimirescu.

Bani publici pentru biserica din campus

Proiectul construirii bisericii a fost susţinut public atât de omul de afaceri Iulian Dascălu, cât şi de Primăria Iaşi, care a finanţat cu sume importante de la bugetul public înălţarea lăcaşului de cult între căminele studenţeşti.

Campanie electorală de 1 iunie în faţa a mii de copii din Iaşi. Primarul Nichita s-a dat în stambă în faţa micuţilor

În ciuda insistenţelor noastre, nici preotul Florin Chirilă şi nici purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei n-au putut fi contactaţi telefonic pentru a-şi preciza punctul de vedere.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite