VIDEO Incendiu puternic la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Focul s-a reaprins după 12 ore

VIDEO Incendiu puternic la Institutul de Boli
Cardiovasculare din Iaşi. Focul s-a reaprins după 12 ore

Incendiul a cuprins acoperişul

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit în noaptea de 10 spre 11 aprilie pentru a lichida un incendiu puternic ce a cuprins un etaj al Spitalului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 20.30 Pompierii ieşeni s-au deplasat din nou la spital deoarece etajul al şaselea al clădirii fumegă din nou. Se pare că focul s-ar fi reaprins, însă incendiu e de mică anvergură. 

UPDATE 12.00 Poliţiştii şi pompierii se află în continuare la faţa locului pentru a afla care a fost cauza incendiului. Între timp, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a deschis un dosar penal pentru distrugere. Suprafţa afectată de incendiu este de aproximativ 500 de metri pătraţi. Nu au ars zone în care se afla saloane sau săli de operaţii. 

UPDATE 8.10. Unitatea nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu şi, cel mai probabil, la finalul investigaţiei pompierilor, va primi o sancţiune. Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU:În anul 2017 s-a constatat că spitalul nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu şi a fost aplicat un avertisment, urmând să intre în legalitate până la sfârşitul anului 2017

UPDATE 7.45 Pacienţii care aveau programări pentru investigaţii medicale au fost trimişi acasă. 

UPDATE 7.40 Intervenţia de stingere este îngreunată din cauza cantităţilor mari de substanţe combustibile aflate în zona de ardere. Cauza probabilă a incendiului va fi stabilită dupa finalizarea intervenţiei”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. 

UPDATE 7.20 Peste 120 de pacienţi ar fi fost evacuaţi din zona afectată de incendiu. Pe lângă etajul 6, ar fi vorba şi de etajele 5 şi 6, unde sunt secţii de cirurgie cardiovasculară şi terapie intensivăă de cardiologie. 

Potrivit ISU Iaşi, un angajat al spitalului a fost surprins într-o încăpere şi s-a intoxicat cu fum, fiind transportat la spital. De asemenea, 18 pacienţi de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi în siguranţă de pompieri. Mai mult de 100 de pacienţi se află încă internaţi la etajele 1, 2 şi 3 ale spitalului.

Solicitarea de intervenţie a ajuns la pompieri la ora 00.30, când a fost anunţat un incendiu la etajul 6 al spitalului. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale şi o autoscară pentru a stinge incendiul, a cărui cauză probabilă ar fi un scurt-circuit.

FOTO ISU Iaşi


FOTO: Ziarul de Iaşi 

Flăcările au izbucnit la acoperişul spitalului. Iniţial focul era doar în spatele clădirii, însă pe parcurs flăcările au cuprins şi zona din faţă. Aparatura care se află la cel de-al şaselea etaj a fost cuprinsă de flăcări şi nu se ştie cu exactitate dacă va mai putea fi recuperat vreun aparat de la etajele superioare.

Cadre medicale au fost chemate de acasă, pentru a veni în sprijinul persoanelor care se află internate în spital.

Intervenţia continuă şi în dimineaţa zile de 11 aprilie, chiar dacă flăcările au fost stinse. Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauza care a dus la apariţia incendiului. 

Sursă Video: Ziarul de Iaşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: