Ieşenii infectaţi cu HIV în anii '90 luptă cu boala la atelierul de creaţie (FOTO)

Mai mulţi tineri seropozitivi din Iaşi, care au fost infectaţi cu virusul în spitale, în primii ani din viaţă, lucrează în cadrul atelierului de la Fundaţia Alături de Voi. Aceştia au un loc de muncă şi un venit asigurat, prin confecţionarea agendelor sau arhivarea actelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

16 tineri lucrează la Iaşi în cadrul atelierului protejat. Râd împreună, glumesc, sunt prieteni, totul în interiorul camerelor în care muncesc.

Educarea, strategia optimă contra infecţiei HIV/SIDA

Iasi: Bolnavă de SIDA, jucăria traficanţilor


În afara zidurilor s-ar confrunta cu o lume care nu este încă pregătită să îi accepte. Sunt tinerii seropozitivi care au avut şansa de a putea fi integraţi prin muncă.

Daniel şi Adina sunt doi astfel de tineri. Au amândoi 21 de ani şi de aproape doi ani lucrează în cadrul fundaţiei. Ambii au fost infectaţi în spital, în urma unor transfuzii cu sânge contaminat.


Cu toate acestea, încă mai privesc viaţa cu optimism, fiind şi două cazuri fericite care au sprijinul familiei.

„Am virusul de când aveam două luni. L-am luat din spital. Am aflat de boală de când eram mică. La început nu i-am dat importanţă. Abia după aceea a început să fie mai greu", spune Adina. Însă s-a obişnuit cu greul, la fel ca şi prietenii ei de la fundaţie.


Citeşte şi:

Suceava: 156 de suceveni cu HIV, condamnaţi la moarte

Află povestea altor tineri de la fundaţie în:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: