Cu ce se asortează movul fără să dăm greş

Cu ce se asortează movul fără să dăm greş

FOTO foggi.ro

Culoare secundară provenită din amestecul a două culori primare, roşu şi albastru, movul este o combinaţie de agresivitate (culoarea roşie) şi calm (culoarea albastră). Este culoarea regilor, culoarea pasiunii, romantismului şi emoţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiind o culoare „dificilă” pentru haine, felul în care este folosită şi asortată poate produce efecte deosebite, dar poate genera şi situaţii dramatice atunci când nu se potriveşte cu celelalte obiecte vestimentare sau cu evenimentul la care mergi.

Iată cu ce se potriveşte această culoare atunci când ne referim la vestimentaţie:

 
Mov alături de o culoare neutră (alb, negru, gri, bej) este cea mai bună şi sigură alegere, cu care nu o să dai greş niciodată. Culoarea mov va fi pata de culoare din ţinuta ta şi îi vei da atenţia cuvenită.
 
Mov alături de roşu şi vişiniu sunt două combinaţii plăcute ochiului. Roşu se regăseşte în compoziţia culorii mov, iar vişiniu este tot roşu, dar cu o doză mare de negru în compoziţie.
 
Specialiştii spun că rochiile mov se asortează foarte uşor cu o eşarfă sau o poşetă plic galbenă, gri sau turcoaz.
 
Complementar cu violetul este galbenul, dar trebuie să le asortezi cu grijă. Dacă nu sunt la aceeaşi intensitate, violetul fiind mai închis sau invers, galbenul e mai strident, rezultatul va fi inestetic.
 
Verdele şi portocaliul sunt culori opuse movului şi de aceea se pot asocia numai dacă verdele conţine şi albastru (nuanţa turcoaz), iar portocaliul să aibă şi roşu (nuanţa coral).
 
Atunci când vine vorba de culoarea mov, în niciun caz nu trebuie să te grăbeşti. Este bine să iei în considerare un articol vestimentar care îţi vine bine, într-un ton de mov care se potriveşte cu celelalte culorile de pe tine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: