Şpaga pretinsă unei studente de un profesor universitar la vârsta pensiei: „Să urcăm până la mine să facem duş“

Şpaga pretinsă unei studente de un profesor universitar la vârsta pensiei: „Să urcăm până la mine să facem duş“

Constantin Petrovici este cadru dicactic la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi FOTO Adevărul

Conferenţiarul universitar Constantin Petrovici este judecat la Tribunalul Iaşi pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi trafic de influenţă. În dosar se menţionează că denunţătoarea i-a sugerat că ar putea să îi ofere bani pentru a o ajuta să promoveze la un exemen, însă Petrovici a spus că vrea sex.

Ştiri pe aceeaşi temă

Momit cu bani de o tânără care dorea „să treacă anul“, un conferenţiar universitar de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a spus că nu îl interesează folosele materiale şi că vrea sex. 

Constantin Petrovici (62 de ani) este judecat în prezent, de Tribunalul Iaşi, pentru infracţiunile de folosire a funcţiei în scop sexual şi trafic de influenţă. El a ajuns inculpat după ce i-ar fi cerut uneia dintre studentele sale să se culce cu el pentru a o ajuta să termine facultatea cu note de trecere. Nu a fost interesat să primească bani când şi când studenta sa i-a spus că e „dispusă să facă orice” pentru a promova, s-a gândit că ar putea avea o relaţie cu aceasta.

Nu bani, ci sex

Informaţiile picante apar în rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, prin care Constantin Petrovici a fost trimis în judecată pentru infracţiunile menţionate. Potrivit documentului citat, Petrovici predă la Secţia Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. La finele anului universitar trecut, la aceeaşi facultate învăţa şi Anca B., care se afla în anul III de studii şi care, pe 16 iunie, a susţinut examenul la materia predată de Petrovici, însă a obţinut doar nota 3. 

Deoarece se afla în ultimul an de studii şi voia să îşi susţină examenul de licenţă, Anca B. l-a contactat pe Petrovici, întrebându-l ce poate face pentru a promova. În primă fază, Petrovici i-a răspuns că nu se mai poate face nimic, însă studenta a revenit cu un e-mail în care îl ruga pe profesor să îi mai acorde o şansă, spunând că ar face orice să promoveze examenul. „Având în vedere acest ultim mesaj, inculpatul, dorind să îşi satisfacă nevoile sexuale, a contactat-o pe martora B. Anca şi după ce au făcut schimb de numere de telefon au stabilit să se întâlneascăîn faţa Muzeului de Istorie din Iaşi pentru a discuta”, se arată în rechizitoriu. 

În acelaşi document se menţionează că studenta s-a urcat în vehiculul profesorului, mergând pe o stradă lăturalnică, unde Petrovici ar fi spus că poate modifica nota, însă că acest lucru „costă” „Inculpatul i-a spus spus că nu are nevoie de banii martorei, dându-i de înţeles că doreşte să întreţină relaţii sexuale cu ea. B. Anca i-a spus inculpatului că va vorbi cu părinţii să-i dea bani pentru a-i remite inculpatului în scopul promovării examenului, dar acesta a refuzat şi i-a spus că va trebui să susţină examenul de restanţă în februarie”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Sfătuită de părinţi să meargă la Poliţie

Procurorii au mai menţionat că, în urma insinuărilor conferenţiarului, studenta i-ar fi spus că „a înţeles greşit mesajul ei” şi că nu e de acord să întreţină raporturi sexuale cu Petrovici. Ulterior, tânără i-ar fi remis şi un email profesorului, subliniind acelaşi aspect, moment în care conferenţiarul i-ar fi spus că se vor vedea în perioada de restanţe. 

„În aceste condiţii, martora a povestit cele petrecute părinţilor săi, care au sfătuit-o să anunţe organele de urmărire penală, care au procedat la monitorizarea următoarelor întâlniri ce au avut loc între B. Anca şi Petrovici Constantin”, se precizează în rechizitoriu. Astfel, pe 17 iunie, studenta îl contactează pe profesor şi stabileşte o nouă întâlnire cu acesta. Cei doi s-ar fi întâlnit în faţa imobilului în care Petrovici locuieşte, acesta din urmă reproşându-i că nu a urcat în apartament, unde ar fi putut face un duş. 

„Martora a justificat că nu a urcat în apartament de teamă că putea fi soţia inculpatului, acesta însă dând dovadă de o imoralitate desăvârşită răspunzând că ar fi fost cu atât mai bine dacă era şi soţia lui acasă”, au mai spus procurorii. Aceştia au mai menţionat că, atunci când studenta l-a întrebat pe profesor dacă merge la secretariat pentru a-i modifica nota, acesta i-ar fi replicat: „Nu! Pentru că trebuie să faci şi tu nişte lucruri”. De asemenea, în rechizitoriu se mai arată că Petrovici i-ar fi spus studentei că nu avea de gând să o violeze şi că „lucrurile astea” trebuie să se desfăşoare de comun acord. În cele din urmă, Petrovici a fost de acord să îi modifice nota studentei şi, când a aflat cu cine îşi va susţine aceasta licenţa i-a spus că „s-ar putea să mai treci pe la mine”.

CV-ul profesorului

Procurorii mai arată că Petrovici i-a transformat nota 3 în 5 studentei însă că aceasta nu a mai întreţinut relaţii sexuale cu el, până la urmă. Tânăra a şi promovat anul în cele din urmă. Constantin Petrovici nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri. Avocatul său, în schimb, a precizat, anterior, că conferenţiarul este nevinovat. „Eu consider că nu este vinovat, nu se întruneşte conţinutul infracţiunii de pretindere de favoruri sexuale, şi până la urmă va fi achitat”, a declarat avocatul Lucian Piţigoi   corespondentului „Adevărul”.

Constantin Petrovici predă didactica matematicii şi, în trecut, a fost şi profesor de matematică, inclusiv la o şcoală din Franţa. Potrivit CV-ului său, Petrovici este doctor în pedagogie şi şi-a început cariera didactică în 1978, ca profesor de matematică la un liceu din Paşcani, după care la o şcoală generală şi la un liceu pedagogic din Iaşi. Începând cu 1985, predă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, Constantin Petrovici are scrise mai multe cărţi de specialitate despre didactica matematicii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: