Şansa la viaţă a unei femei supuse unui transplant renal. Rinichiul, prelevat de la o persoană în moarte cerebrală

Şansa la viaţă a unei femei supuse unui transplant renal. Rinichiul, prelevat de la o persoană în moarte cerebrală

Intervenţie de transplant renal   FOTO Arhivă

O femeie de 36 de ani a primit şansa la o nouă viaţă după doi ani de dializă. Medicii ieşeni au realizat cu succes operaţia de transplant renal de care avea nevoie pacienta. Rinichiul a fost prelevat de la o persoană aflată în moarte cerebrală la un spital din Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon" din Iaşi au efectuat cu succes o nouă operaţie de transplant renal. Cadrele medicale ieşene au transplantat un rinichi prelevat de la o persoană aflată în moarte cerebrală la un spital din Cluj.

„O echipă de la Spitalul Parhon s-a deplasat la Cluj pentru a participa la operaţia de recoltare de la o persoană aflată în moarte cerebrală. Intervenţia de transplant a fost efectuată în cursul zilei de astăzi (n. red. - duminică, 17 mai)", a declarat conf. univ. dr Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon" din Iaşi.

De acest transplant a beneficiat o femeie în vârstă de 36 de ani, din judeţul Botoşani, care de doi ani făcea dializă.

„Pentru realizarea intervenţiei au colaborat mai multe echipe din Iaşi. În afara echipei de transplant de la Spitalul Parhon, au ajutat centrul CEMEX şi laboratorul de biologie moleculară din cadrul Institutului Regional de Oncologie pentru efectuarea testelor PCR pentru coronavirus, prof. univ. dr Ioana Grigoraş a coordonat echipa de anestezie şi terapie intensivă, echipa DSP, prin şeful acesteia, dr Lucian Indrei, ne-a consiliat epidemiologic şi ne-a oferit întreg suportul în contextul epidemiei actuale. Mulţumim încă o dată familiei donatorului care a reuşit să treacă peste durere şi să dăruiască viaţă”, a explicat dr. Ionuţ Nistor.

Spitalul „Dr. C. I. Parhon" din Iaşi, prin intermediul Centrului Regional de Transplant Renal, este singura unitate medicală de profil din ţară unde se efectuează astfel de intervenţii chirurgicale de la declanşarea pandemiei cu noul coronavirus. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: