De Ziua Naţională a României, drapelul ţării a ajuns pe vârful Parângul Mare VIDEO

De Ziua Naţională a României, drapelul ţării a ajuns pe vârful Parângul Mare VIDEO

FOTO: IJJ Hunedoara.

De Ziua Naţiopnală a României, drapelul României a fost arborat la înălţime, la cota 2.519 metri, pe Vârful Parângul Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, drapelul naţional a fost arborat pe unul dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară, Vârful Parângul Mare, cu altitudinea de 2.519 metri.

Acţiunea este una de tradiţie, începută în anul 2012, când jandarmii montani hunedoreni au arborat tricolorul la cea mai mare altitudine de pe teritoriul naţional.

„Apoi, în preajma Zilei Naţionale, jandarmii montani au înfruntat ceaţa, gerul sau viscolul pentru a se asigura că drapelul se află ”la înălţime” în data de 1 Decembrie”, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

 

 

„Pentru că anul 2020 a fost unul special, drapelul naţional a fost dus de această dată de un jandarm montan şi un paramedic SMURD, reprezentanţi a două structuri care s-au aflat ”în prima linie” în lupta cu virusul SARS-Cov-2. În acest an, jandarmul montan şi paramedicul SMURD au înfruntat împreună muntele şi gerul, dorind să transmită următorul mesaj: În echipă vom reuşi! Indifent cât ne va fi de greu, nu vom renunţa. Formăm o echipă în multe situaţii pentru a salva vieţi, inclusiv în lupta cu inamicul invizibil”, au precizat reprezentanţii IJJ Hunedoara.Jandarmul montan şi paramedicul SMURD au pornit în cursul dimineţii zilei de 30 noiembrie, din staţiunea montană Parâng şi, după un traseu de 4 ore, au atins cota 2.519 metri. Potrivit jandarmilor, a fost un traseu dificil, specific acestei perioade din an, nerecomandat celor fără experienţă. Deşi vizibilitatea a fost bună, vântul a bătut în rafale cu viteză între 30 şi 50 km/oră, ceea ce a amplificat efectul de frig, temperatura resimţită de corpul uman fiind de -20º Celsius. Traseul de întoarcere, deşi a durat mai puţin, a fost la fel de dificil.

„Când au ajuns în vârful montan, cei doi au avut o surpriză plăcută: un frumos tricolor era deja arborat, semn că mesajul din anul precedent a pătruns şi în inima altor români”, a informat IJJ Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

A revenit acasă după 9 ani în Dubai, ca să se implice în comunitate: „Tot noi singuri ne punem ţara pe picioare“ VIDEO

Istoria fabuloasă a românilor, relatată de „The Times” în 1867: „Sunt convinşi pe deplin că ei sunt descendenţii puri ai vechilor stăpâni ai lumii!”

FOTO Sarmizegetusa Regia între toamnă şi iarnă. Splendoarea tărâmului legendar al dacilor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările