VIDEO Paradisul animalelor sălbatice în Parcul Naţional Retezat. Ce au surprins camerele video de monitorizare

Un cerb în Parcul Naţional Retezat

Camerele video de monitorizare amplasate pe teritoriul Parcului Naţional Retezat au înregistrat imagini dintre cele mai spectaculoase din habitatul animalelor sălbatice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parcul Naţional Retezat se înfăţişează ca un paradis al animalelor sălbatice.

GALERIE FOTO

Cele mai recente imagini video surprinse de camerele de monitorizare de pe teritoriul rezervaţei arată un cerb maiestuos, stăpân pe poiana înconjurată de pădurea de molid din Retezat. În alte înregistrări apar urşi, căprioare, capre negre şi mistreţi.

 

VIDEO: Parcul National Retezat National Park / Facebook

Parcul Naţional Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţionala a Padurilor - Romsilva, este situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara. Parcul are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecţie strictă sau integrală. Parcul Naţional Retezat asigură un echilibru al faunei, existând prădători mari mari, precum ursul, lupul sau râsul, dar şi animale erbivore, între care capra neagră, cerbul şi căprioara sau omnivore, precum mistreţul. Aici trăiesc 185 de specii de păsări şi pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.

Pe raza parcului sunt 80 de lacuri şi tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din ţară, şi Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.


Foto: Parcul Naţional Retezat.


Foto: Parcul Naţional Retezat.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Savanţii care au transformat Retezatul în primul parc naţional al României: „În aceşti munţi vom sorbi aerul de libertate lăsat moştenire de Craiul Decebal”

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol

Muntele vrăjit în imagini de poveste. Cele mai frumoase peisaje din Masivul Retezat înainte de sosirea iernii


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările