Cei trei angajaţi ai Primăriei Deva acuzaţi de fapte de corupţie vor rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Deva. Foto: Daniel Guţă. ARHIVĂ. ADEVĂRUL
Primăria Deva. Foto: Daniel Guţă. ARHIVĂ. ADEVĂRUL

Magistraţii Tribunalului Hunedoara decid miercuri asupra măsurilor preventive luate în cazul celor trei angajaţi ai Primăriei Deva acuzaţi de infracţiuni de coupţie.

UPDATE: Laura Sârbu, Hadrian Sârbu şi Adrian Bodrean rămân în arest preventiv

„Instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia arestului preventiv luat faţă de cei trei inculpaţi, măsură pe care o menţine. Totodată, a respins cererile inculpaţilor de revocare a arestului preventiv sau de înlocuire cu măsura arestului la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Hunedoara poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare”, a informat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată.

Ştirea iniţială

Laura Sârbu, Hadrian Sârbu şi Adrian Bodrean, cei trei angajaţi ai Primăriei Deva acuzaţi de fapte de corupţie află miercuri dacă îşi vor petrece Sărbătorile Pascale în arest preventiv. Tribunalul Hunedoara va decide în cursul acestei zile dacă mandatele de arestare emise pe numele lor vor fi prelungite.

Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva se mută într-un nou sediu. Clădirea lor intră în şantier

Soarta cuplului româno-maghiar de asasini sângeroşi numit „Echipa morţii” şi „Bonnie şi Clyde ai Estului”

Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, plimbat între instanţe. Miza sunt peste 10.000 de hectare

La începutul acestei săptămâni, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a Laurei Sârbu, fostul secretar general al Primăriei Deva, a soţului acesteia, Hadrian Sârbu şi a cumnatului ei, pentru infracţiuni de trafic de influenţă. Cei trei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în 1 aprilie, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior, în 5 aprilie, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut, prin sentinţă definitivă, decizia luată de Tribunalul Alba.

Laura Sârbu, acuzată de trafic de influenţă

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu.

În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

Într-un context asemănător, Laura Sârbu, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior.

„În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparţin inculpaţilor Sârbu Laura şi Sârbu Hadrian. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a informat DNA Alba Iulia.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Crima tânărului dependent de droguri. Ce pedeapsă a primit după ce şi-a măcelărit iubita cu un cuţit „Rambo”

Cel mai odios ucigaş din anii 2000 cere eliberarea: a scris o carte despre evoluţie şi „planul crimei perfecte”

Monstrul din parc. Scene de o violenţă extremă la locul de joacă. Doi copilaşi, agresaţi cu sălbăticie VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite