Mii de elevi din Deva vor rămâne acasă pentru o săptămână, din cauza opririi Termocentralei Mintia

Mii de elevi din Deva vor rămâne acasă pentru o săptămână, din cauza opririi Termocentralei Mintia

ARHIVĂ/ Foto: Prefectura Hunedoara.

Mii de elevi din Deva vor rămâne acasă pentru o săptămână, şi vor face cursuri on-line, din cauza opririi Termocentralei Mintia.

Ştiri pe aceeaşi temă

11 şcoli, licee şi grădiniţe din Deva vor desfăşura activităţi didactice în sistem on-line, în perioada 8 – 12 martie, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean – Hunedoara.

„Începând de luni, 8 martie 2021, activitatea didactică din 11 unităţi de învăţământ din Deva, se va desfăşura în sistem on-line, ca urmare comunicatului societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, Sucursala Electrocentrale Deva-Termocentrala Mintia, care anunţă sistarea furnizării agentului termic primar, implicit a apei calde de consum şi a încălzirii în municipiul Deva”, a informat IŞJ Hunedoara.

Cele 11 unităţi şcolare care funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului sunt: Liceul cu Program Sportiv „Cetate" Deva; Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu" Deva; Liceul Tehnologic „Transilvania" Deva; Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Deva; Liceul de Arte „Sigismund Toduţă" Deva; Liceul Tehnologic „Grigore Moisil" Deva; Liceul Teoretic „Teglas Gabor" Deva; Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna" Deva; Şcoala Primară „Samuel" Deva; Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila" Deva; Şcoala Postliceală „Vasile Goldiş” Deva.

În Deva, beneficiază de sisteme de încălzire proprii doar Colegiul Naţional „Decebal”, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria”, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6, Palatul Copiilor şi internatul Liceului cu Program Sportiv „Cetate”.

Termocentrala Mintia a fost oprită joi seara, în lipsa combustibilului. Termocentrala este alimentată de cărbunele provenit de la cele patru exploatări miniere din Valea Jiului (Livezeni, Lonea, Vulcan şi Lupeni), iar la rândul ei furnizează agent termic reţelei de termoficare din Deva, care cuprinde peste 4.000 de locuinţe şi clădiri publice şi de care beneficiază peste 20.000 de localnici. În ultimii ani, cantitatea de cărbune extras din bazinul Văii Jiului a scăzut constant, ajungând în 2020 la circa 430.000 de tone.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Elevii din Deva, trimişi acasă dacă şcolile nu primesc căldură de la Termocentrala Mintia

Protest în Valea Jiului. Minerii au rămas în subteran, iar familiile lor s-au strâns în faţa minei Lupeni

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările