Cel mai odios criminal s-a pregătit de eliberare, după cinci crime şi 22 de ani de temniţă. Beniamin Laichici „regretă nespus şi are victimele pe conştiinţă”

Cel mai odios criminal s-a pregătit de eliberare, după cinci crime şi 22 de ani de temniţă. Beniamin Laichici „regretă nespus şi are victimele pe conştiinţă”

Beniamin Jian Laichici. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Considerat cel mai odios criminal din Hunedoara, Beniamin Laichici aşteaptă decizia de punere în libertate după 22 de ani petrecuţi în închisoare. Autorul a cinci crime a depus o cerere la Tribunalul Mureş, în care a solicitat liberarea condiţionată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Mureş a judecat, miercuri, contestaţia la executare depusă de Beniamin (Jian) Laichici, autorul masacrului cu cinci victime petrecut în Deva şi Abrud, în 1995. Beniamin Laichici (63 de ani) a solicitat eliberarea condiţionată, după cei 22 de ani petrecuţi în detenţie. „Instanţa a amânat pronunţarea pentru data de 12 aprilie 2017”, a precizat Veronica Ţambrea, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Mureş.

În ultimii ani, Beniamin Laichici a depus mai multe cereri de eliberare din închisoare, majoritatea întemeiate pe faptul că a împlinit 60 de ani şi că a executat deja două decenii de închisoare, având un comportament adecvat. În una dintre aceste cereri, respinsă de instanţă, a susţinut „că regretă fapta comisă, are peste 61 de ani, are casă, are pământ şi nepoţi şi doreşte să-şi vadă de viaţa şi de credinţa sa, arătând totodată că este un păcat mare să iei viaţa unui om şi le are pe conştiinţă pe victime, este sănătos fizic şi psihic şi a fost amânat de mai multe ori pentru aceleaşi motive. În concluzie, petentul arată că regretă nespus de mult fapta, respectiv faptul că i-a împuşcat pe oamenii respectivi şi solicită să-i fie admisă cererea de liberare condiţionată”.


În luna noiembrie a anului trecut, la solicitarea precedentă, Tribunalul Mureş a stabilit termenul de 1 iunie 2017, „ca dată după care situaţia petentului condamnat va putea fi reanalizată”.

Crimele odioase ale lui Beniamin
Au trecut 22 de ani de la crimele comise de Beniamin Laichici, fost Jian. În 6 martie 1995, criminalul a vrut să se răzbune pe familia soţiei sale şi a declanşat un adevărat măcel pe străzile Devei şi în Abrud. Cu gândul că soţia îl înşela cu şeful firmei de pază la care lucra, Beniamin Laichici a împrumutat o armă de vânătoare de la un coleg de serviciu, iar în 6 martie 1995 s-a deplasat cu un taxi până la Abrud, unde locuiau cumnaţii săi. L-a ucis pe unul dintre ei, dar şi pe un vecin al acestuia. „Sub ameninţarea armei, Jian Beniamin i-a condus pe cei doi în direcţia unde era situată gospodăria indicată, trăgând, în prealabil, un foc de armă, în aer, în semn de averisment. După parcurgerea unei părţi din drum, Jian Beniamin i-a cerut lui Florin S. să-l strige pe fratele său, care s-a deplasat apoi spre ei. Jian Beniamin i-a condus apoi pe cei trei în bucătăria de vară, unde la scurt timp a deschis focul acupra celor trei victime. Marin S. şi Ioan T. au decedat pe loc, însă Florin S. a reuşit să se salveze, punând o valiză de lemn în dreptul geamului ce despărţea bucătăria de cerdac, după care a deschis uşa şi a fugit spre locuinţa unui vecin, al cărui fiu a anunţat organele de poliţie”, informau anchetatorii.

Masacru pe străzile Devei

Ucigaşul s-a întors în Deva, unde a mai omorât un bărbat, de la care a împrumutat arma cu care a comis primele două crime, cu patru focuri de armă. Câteva ore mai târziu, Beniamin s-a prezentat la locul de muncă al soţiei sale, un chioşc din zona gării din Deva. Femeia nu era la lucru, ascunzându-se de mai multe zile de teama soţului ei. Acolo, Beniamin a împuşcat în cap o tânără care era colegă de serviciu cu soţia sa. Setea de sânge I s-a potolit după ce a mai ucis cu patru focuri de armă pe şeful său, bănuit de legături amoroase cu soţia sa.

Crima a avut loc în plină stradă, în faţa Baroului de Avocatură din Deva, în zona unde locuia victima. Înarmat, criminalul s-a deplasat la sediul Poliţiei din Deva pentru a se preda, oferindu-le arma şi cele trei cartuşe pe care le mai avea. Ar fi aşteptat liniştit deschiderea programului cu publicul al secţiei. Condamnat pe viaţă, după cele cinci crime comise în 5 – 6 martie 1995, Laichici (nume pe care şi l-a schimbat în închisoare după cel al unei femei pe care ar fi iubit-o) a obţinut în anii trecuţi transformarea pedepsei în 25 de ani de închisoare.


Vă recomandăm şi:

Mama criminală, acuzată de moartea a trei copii, a pledat nevinovată. A dat vina pe unul dintre minorii care au murit arşi

Alina Ardeleanu a fost trimisă în judecată în dosarul tragediei petrecute în Uricani, când trei dintre cei patru copii ai săi, cu vârste cuprinse între un an şi 10 ani au murit într-un incendiu. Femeia a fost acuzată că a provocat tragedia însă va pleda nevinovată, susţinând că, de fapt, unul dintre copii ar fi provocat incendiul. Ea a mai fost condamnată într-un dosar pentru perversiuni asupra unui copil.

Explicaţiile halucinante ale ucigaşului sadic al unei eleve, devenit ateu: „Dacă exista Dumnezeu, el a stat pasiv şi nu a intervenit pentru a-şi ocroti creaţia”

Aurel Enea se află în închisoare din 2007, după ce a ucis, în urma unui plan sadic, o elevă, al cărui cadavrul l-a tranşat apoi şi i-a ascuns părţile. Nu a recunoscut crima, dar nici nu a negat-o, în schimb, spre deosebire de alţi condamnaţi care devin mai religioşi pe durata detenţiei, s-a transformat într-un ateu convins.

Detaliile crimei înfiorătoare comise de trei adolescenţi: femeia batjocorită şi ucisă în centrul Devei a implorat în faţa camerelor video după ajutor

Trei adolescenţi vor face între 10 ani şi 15 ani de închisoare, după ce în luna august a anului trecut au violat şi au ucis în bătaie, în centrul Devei, o femeie fără adăpost. Minorii au supus victima unor chinuri îngrozitoare, iar scenele cumplite au fost înregistrate, minute în şir, de camerele de supraveghere din centrul Devei. În ciuda filmărilor, abia cinci ore mai târziu autorităţile s-au sesizat, în urma unui apel la 112.

Mărturia terifiantă a elevei care a scăpat din mâinile unui violator: „Îmi imaginam faţa desfigurată cu acid sulfuric şi că voi fi nevoită să mă spânzur”

Cel mai cutremurător caz de agresiune sexuală petrecut în judeţul Hunedoara l-a avut în prim-plan pe „monstrul din Lupeni”, Carol Stoica, un fost condamnat pentru trei violuri, prins la scurt timp după eliberarea condiţionată. Recidivistul a semănat teroare în mintea victimei sale şi doar un miracol a făcut ca tânăra să scape cu viaţă după momentele cumplite trăite.

Studenta nimfomană şi prostituatele sale „de lux” plasate în hoteluri şi pensiuni. Cât câştigau elevele oferite pentru sex

Mihaela Ciociu, o studentă din Petroşani care practica prostituţia de mai mulţi ani, este judecată împreună cu fostul iubit, Daniel Pleşcan, fiu al fostei consiliere judeţene Dorina Pleşcan, pentru trafic de minori şi proxenetism. Ancheta procurorilor de la Crimă Organizată prezintă în detaliu modul în care reţeaua prostituatelor de lux îşi desfăşura activitatea în pensiunile şi hotelurile din Valea Jiului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările