Rusia și-a propus să ajungă a 4-a economie a lumii

0
Publicat:

Rusia va lansa un nou proiect național de dezvoltare economică. Proiectul intitulat „Economie eficientă și competitivă” ar trebui conturat în următoarele câteva luni, a spus Alexander Novak.

Alexander Novak. Foto: Arhiva Adevărul
Alexander Novak. Foto: Arhiva Adevărul

Un nou proiect național, „Economie eficientă și competitivă”, este planificat să fie creat în următoarele câteva luni, a declarat candidatul la funcția de viceprim-ministru, Alexander Novak, în cadrul unei reuniuni a Comisiei pentru energie a Dumei de Stat.

Potrivit acestuia, sarcina ca Rusia să se alăture celor mai mari patru economii din lume până în 2030 ar trebui să fie însoțită nu numai de creșterea economică și a PIB-ului, ci și de veniturile populației și ale întreprinderilor.

Adică, în esență, trebuie să implementăm un nou model de creștere economică <...> și să ne îndreptăm către un nou model, o economie pe partea ofertei, care să creeze stimulente pentru dezvoltarea țării noastre și să asigure o economie stabilă și economie dinamică. Aș dori să menționez aici că pentru a realiza aceasta un nou proiect național „Economie eficientă și competitivăcare va fi conturat în următoarele câteva luni. Una dintre sarcinile cheie este formarea unui astfel de proiect proiect național”, a spus Novak.

Președintele în mesajul său a indicat că economia trebuie să fie rezistentă la orice provocări și amenințări și să asigure o dezvoltare progresivă și stabilă. Scopul este de a intra în cele mai mari patru economii din lume până în 2030. În consecință, aceasta ar trebui să fie însoțită nu doar de o dezvoltare. creșterea volumului economiei, PIB, dar în primul rând prin creșterea veniturilor populației și al întreprinderilor”, a adăugat el.

Potrivit lui Novak, Federația Rusă intenționează să ajusteze instrumentele de finanțare existente și să implice activ regiunile în acest sens. „Primul este de a asigura activitatea de investiții în țara noastră, de a oferi condiții de afaceri, de dezvoltare și de finanțare accesibilă. Există deja multe instrumente diferite în acest domeniu, pe care le cunoașteți foarte bine fondurile de la Fondul Național de Asistență Socială și de la fabrica de finanțare a proiectelor și Comitetul de Stat pentru Urgență, vom perfecționa în mod activ aceste instrumente, le vom dezvolta și vom folosi fondurile Fondului Național de Asistență Socială”, a menționat el.

Candidatul la funcția de viceprim-ministru a subliniat că Federația Rusă va continua să dezvolte mecanismul zonelor economice speciale, concentrându-le pe rezolvarea problemelor de realizare a suveranității tehnologice. „Consider că este important să implicăm în mod activ regiunile și entitățile constitutive ale Federației Ruse în această activitate - atragerea de investiții nu numai pentru dezvoltarea pieței interne, ci și pentru a asigura vânzarea produselor pentru export”, a spus el, menționând că Federația Rusă intenționează să folosească experiența Moscovei și a altor regiuni. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite