Israelul şi România au semnat un acord de furnizare de grâu în situaţii de urgenţă

0
0
Publicat:

În ideea consolidării securităţii alimentare a Israelului, ministrul Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică la Bucureşti un memorandum de înţelegere cu privire la furnizarea de grâu în situaţii de urgenţă, informează agenţia de presă TPS.

foto cereale grâu
Foto: Shutterstock

În schimbul grâului, Israelul va furniza României tehnologie şi expertiză agricolă.

„În perioada actuală de incertitudine globală şi conflicte geopolitice severe în regiunea noastră, acest acord, care este rezultatul unor interese comune, va pune la dispoziţia Israelului un canal suplimentar de import, în special în situaţiile de urgenţă”, a declarat Avi Dichter.

Acordul cu România vine după alte acorduri similare cu Uzbekistanul, Azerbaidjanul şi Morocul, toate având drept obiectiv diversificarea surselor de aprovizionare cu grâu, după criza globală provocată de invazia rusească din Ucraina.

Cu prilejul vizitei sale la Bucureşti, ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter s-a întâlnit cu omologul român, Florin Barbu, precum şi cu liderul comunităţii evreieşti, Silviu Vexler, şi cu liderii Camerei de Comerţ şi Industrie România Israel. 

În plus, Rana Sanaullah, consilierul prim-ministrului, a subliniat necesitatea unui mare dialog cu Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), declarând că discuțiile necondiționate sunt singura cale de urmat și singura opțiune pentru rezolvarea problemelor și crearea unui mediu propice.

El a declarat că PTI este o realitate care nu poate fi negată, în timp ce "Nawaz Sharif și Asif Zardari sunt, de asemenea, o realitate".

Sanaullah a mai subliniat că, dacă dialogul este politic, atunci partidele politice ar trebui să fie incluse și că instituțiile pot, de asemenea, să facă parte din marele dialog în faza următoare, după cum a relatat ARY News.

El a subliniat că includerea instituțiilor în marele dialog este crucială pentru progres.

În special, fondatorul PTI, Imran Khan, care își ispășește în prezent pedeapsa în închisoarea Adiala, a exclus "orice înțelegere pentru a obține eliberarea sa" și a îndemnat instanțele să accelereze audierile în cazurile sale.

Imran Khan, în timp ce vorbea cu jurnaliștii în închisoarea Adiala, a declarat că a spus în ultimele 18 luni că este pregătit pentru discuții, dar nu pentru un acord, subliniind că acordurile sunt făcute de cei care vor să fugă din țară, precum Asif Zardari și Nawaz Sharif.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite