VIDEO FOTO Incendiu de proporţii la graniţa dintre România şi Republica Moldova. Vântul puternic propagă focul

VIDEO FOTO Incendiu de proporţii la graniţa dintre România şi Republica Moldova. Vântul puternic propagă focul

Incendiul a afectat zeci de hectare de vegetaţie uscată şi stuf din Lunca Prutului Foto: ISU Galaţi

Zeci de pompieri din Galaţi şi Republica Moldova se luptă de peste 24 de ore să lichideze mai multe focare de incendiu care au afectat zeci de hectare de vegetaţie uscată şi stuf din Lunca Prutului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, 24 martie, la prânz, pompierii gălăţeni au fost solicitaţi, pe raza ocolului silvic al comunei Tuluceşti, pentru a limita extinderea unui incendiu de vegetatie şi lizieră, provenit din Republica Moldova, în zona lacului Beleu.

Momentan, 25 de militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Galaţi intervin cu trei autospeciale de stingere, împreună cu forţe ale SVSU Frumuşiţa.

”Zona afectată de incendiu se află între localităţile Şiviţa şi Frumuşiţa, pe o suprafaţă de 4 kilometri liniari. Există două focare de incendiu care au afectat 20 de hectare de vegetaţie uscată litieră şi stuf din lunca Prutului, fapt care produce un fum negru vizibil din depărtare”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

   

În Republica Moldova, pompierii au observat incendiul încă de luni, 23 martie, la ora 17,00. Acolo, salvatorii moldoveni intervin cu 20 de militari şi 20 de voluntari cu 7 autospeciale pentru a localiza incendiul, a cărui violenţă şi propagare este întreţinută de vântul puternic din ultimele zile.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: