Toate căminele studenţeşti se deschid pe 28 septembrie. Preţul pentru cazare este similar cu cel din 2019

Toate căminele studenţeşti se deschid pe 28 septembrie. Preţul
pentru cazare este similar cu cel din 2019

Foto: UGAL

Chiar dacă anul universitar începe în sistem online, toate căminele din campusul studenţesc al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi vor fi deschise începând cu 28 septembrie, din prima zi de cursuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ora actuală, capacitatea de cazare a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în condiţii de pandemie, este de circa 2.600 de locuri în căminele studenţeşti. „Avem până acum 1.300 de cereri confirmate de cazare în cămine, dar ne putem adapta lejer pentru toţi studenţii care îşi vor exprima dorinţa în acest sens”, spune rectorul universităţii, profesorul Puiu-Lucian Georgescu. 

Rectorul a explicat motivele pentru care căminele vor fi deschise chiar dacă, cel puţin în primul semestru, cursurile şi seminariile se vor desfăşura online: „Avem studenţi care vor să vină la şcoală, avem studenţi care lucrează în Galaţi şi atunci le creăm condiţii să fie prezenţi în oraş, pentru a-şi obţine venituri. Suntem o universitate complexă din punctul de vedere al cazărilor. Avem studenţii români din afara Galaţiului, şi care vor să se cazeze, sunt şi excepţii şi aici mă refer la studenţi din Galaţi dar care au solicitat cazare, avem studenţii români de pretutindeni, pe cei de la Facultatea Transfrontalieră din Republica Moldova, avem studenţii români non UE şi studenţii din Italia, de la Enna”. 

Toţi aceştia vor plăti exact aceeaşi chirie ca anul trecut, a precizat rectorul Puiu Lucian Georgescu. „Subvenţiile pentru cămine-cantine au scăzut, intrările pentru regiile de cămin au scăzut, în timp ce cheltuielile au rămas la fel. Avem un deficit de 2 milioane de lei, dar intenţia noastră este să nu mărim cheltuielile de cazare pentru studenţii din cămin. Aşa că vom gândi o compensare prin intermediul unor burse. Efectiv, cheltuiala unui student va rămâne exact la fel ca anul trecut”, a declarat rectorul.

După consultări cu specialiştii din domeniul medical, cu autorităţile locale şi cu studenţii, conducerea universităţii de stat gălăţene a decis un set de reguli valabile pe durata primului semestru.

„În camerele cu patru locuri vor fi cazaţi doi, maximum trei studenţi. Avem în fiecare cămin o cameră de izolare, în care să fie mutaţi cei care prezintă simpotome de coronavirus. Avem şi parterul unui cămin pe care-l putem folosi, în cazul în care apare vreun focar de covid-19. La cantină, decizia nu este luată dar, la cerere, putem deschide linie de preparare hrană caldă şi vom stabili, atât în campus, cât şi în cămine, linii de distribuţie, astfel încât să putem distribui hrană caldă la casolete, în condiţii igienice din punct de vedere sanitar“, a mai declarat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările