Modernizări de 1,7 milioane de euro la Colegiul Traian Vuia. Ce lucrări se fac de suma impresionantă

Modernizări de 1,7 milioane de euro la Colegiul Traian Vuia. Ce lucrări se fac de suma impresionantă

Colegiul Tehnic Traian Vuia din Galaţi FOTO C Crângan

Potrivit contractului de execuţie, totul ar trebui să fie gata în aproximativ 14 luni, respectiv în aprilie 2021. Banii vin în proporţie de 50% din fonduri europene nerambursabile, diferenţa fiind acoperită de la bugetul municipiului Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veşti bune pentru elevii şi profesorii unuia dintre liceele industriale de tradiţie din Galaţi. Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia” în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 1,7 milioane de euro.

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost câştigat, în urma licitaţiei publice, de către  asocierea firmelor Dreams Riviera SRL-Romsit Construct SRL-Rovis Lider SRL-Submit SRL. Valoarea contractului (secvenţial) este de peste 5 milioane de lei, fără TVA, fiind prevăzute 2 luni pentru proiectare şi  12 luni pentru execuţie, ceea ce înseamnă că investiţia va fi recepţionată în aprilie 2021.

Municipiul Galaţi a depus cererea de finanţare pentru realizarea proiectului ”Reabilitarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia”-Corp Şcoală Galaţi”  în data de 21.11.2018, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4-Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Proiectul presupune realizarea de lucrări de reabilitare şi de consolidare, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă, reabilitarea instalaţiilor sanitare şi electrice, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea placajelor cu faianţă, zugrăveli lavabile la pereţi şi tavane, lucrări de sistematizare verticală, achiziţionare de mobilier şcolar (bănci, scaune, catedre) şi calculatoare.

Obiectivul proiectului Reabilitarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia”-Corp Şcoală Galaţi vizează creşterea calităţii infrastructurii educaţionale pentru asigurarea unei pregătiri de specialitate într-un mediu corespunzător celor 598 elevi înscrişi în unitatea de învăţământ.

Valoarea totală a proiectului este de 8,1 milioane de lei (circa 1,7 milioane de euro) lei, din care cheltuieli totale nerambursabile reprezintă 3,8 milioane de lei, cheltuielile neeligibile sunt de 4,3 milioane de lei, contribuţia Municipiului Galaţi fiind de 77.830,64 lei.  Colegiul Tehnic „Traian Vuia” este situat în municipiul Galaţi, pe strada Anghel Saligny nr. 117. Clădirea şcolii a fost construită în anul 1982 şi este formată din 2 tronsoane, suprafaţa construită fiind de 927,00 mp. 

În perioada de programare 2014-2020 Municipiul Galaţi a depus cereri de finanţare pentru realizarea de lucrări de reabilitare termică, modernizare şi dotare pentru 18 unităţi de învăţământ, în valoare totală de peste 20 de milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările