Jocuri de culise bizare la şefia Fiscului din Galaţi. După luni de aranjamente controversate, fosta şefa a revenit pe post

Jocuri de culise bizare la şefia Fiscului din Galaţi. După luni de aranjamente controversate, fosta şefa a revenit pe post

Sediul Fiscului din Galaţi FOTO Costel Crângan

Scopul acestei „operaţiuni” a fost promovarea accelerată a nepotului ministrului Ion Ştefan şi o răzbunare politică pe un funcţionar public din Dolj.

Vânzolelile bizare de şefi de la Administraţia Fiscală a judeţului Galaţi, care timp de două luni a funcţionat fără director, par să se fi încheiat. Începând din 3 iunie postul este din nou ocupat, paradoxal, chiar de către funcţionarul care, la începutul lunii aprilie, fusese înlăturat din funcţie printr-un ordin semnat de conducerea ANAF.

Demiterea directoarei Mioara-Daniela Carp s-a produs, pe 1 aprilie, în împrejurări foarte ciudate. Nu s-a făcut nicio evaluare a activităţii, nu i s-a reproşat nimic, ci pur şi simplu la Galaţi a fost trimisă o adresă a ANAF prin care pe post era numit, fără concurs, un simplu vameş din Focşani (de la vama interioară locală, care se ocupă de operaţiunile de import-export ale firmelor vrâncene), pe nume Sergiu Ştefan Bordea.

Ciudăţenia situaţiei a continuat a doua zi, când Sergiu Ştefan Bordea a fost promovat, tot fără concurs, pe postul de director general adjunct al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Sud-Est, care acoperă judeţele Galaţi, Constanţa, Tulcea, Brăila şi Vrancea.

Impresionantul salt în carieră al lui Sergiu Ştefan Bordea a fost lămurit în scurt timp: acesta este căsătorit cu nepoata de frate a ministrului Ion Ştefan (cunoscut şi ca „ministrul Grindă”), de la Dezvoltare. De altfel, soţia noului adjunct al Fiscului regional lucrează pe o poziţie cheie la una dintre cele mai importante firme din Vrancea, care aparţine chiar familiei Ştefan.

După ce Sergiu Ştefan Bordea a fost promovat (practic, acesta nici măcar nu s-a prezentat la Administraţia Fiscală a judeţului Galaţi pentru a-şi prelua postul „trambulină”), bizareriile de la Fisc nu s-a încheiat. Tot printr-un ordin al conducerii ANAF, pe postul rămas liber a fost numită, prin transfer, Bogdana-Camelia Oprescu, fosta şefă a AJFP Dolj.

Aceasta a refuzat transferul la Galaţi (acuzând că este victima unei răzbunări cu substrat politic) şi a contestat în instanţă decizia ANAF. Ciudata mişcarea de personal avea să fie considerată de către judecători abuzivă, ordinul ANAF fiind suspendat şi apoi anulat. Drept urmare, postul de la Galaţi a devenit din nou vacant, iar ANAF a rezolvat pe 3 iunie problema reinstalând-o în funcţie, cum spuneam, exact pe persoana înlăturată de pe post cu două luni mai înainte.

Interesant este că primele felicitări oficiale pentru revenirea pe funcţie i-au fost adresate, pe o reţea de socializare, de prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu, cel care anterior a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, unde a fost coleg cu Mioara-Daniela Carp.

„Din 3 iunie, a fost reîmputernicită pe funcţie doamna Carp, profesionist desăvârşit atât în activitatea de colectare, cât mai ales în digitalizare, cu o experienţă de peste 20 de ani în cadrul finanţelor publice. De altfel, unele aplicaţii dezvoltate la nivelul Fiscului gălăţean au fost preluate şi la nivel central, de către ANAF. Doamna Carp este omul potrivit la locul potrivit, în momentul potrivit”, a comentat prefectul Gabriel Avrămescu.

Vă mai recomandăm şi:

Din simplu vameş, şef la ANAF în doar două zile! Reţeta succesului: unchiul e ministrul „Grindă“

Cumătrul ministrului „Grindă“, salt spectaculos în carieră. Cum a ajuns un banal şef de regulator director general de regională CFR

Cum a ajuns un patron de pompe funebre şeful Spitalului Judeţean Neamţ. Noul manager mai este şi director la primărie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: