Cum a profitat un bărbat de naivitatea unor creduli. Pentru o pedeapsă mai mică, a cerut judecata în procedură simplificată

Cum a profitat un bărbat de naivitatea unor creduli. Pentru o pedeapsă mai mică, a cerut judecata în
procedură simplificată

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 49 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a păcălit mai multe persoane, trimiţându-le SMS-uri cu mesaje prin care le anunţa că au câştigat un premiu de 10.000 de euro, iar condiţia ca să intre în posesia lui era să plătească 1% din valoarea acestuia.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 2 iunie, pe Constantin Pohace, un sibian de 49 de ani, la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru înşelăciune. Individul a cerut instanţei să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, lucru care s-a şi întâmplat.

Bărbatul şi-a făcut un obicei din escrocarea a diverse persoane prin metoda ”Premiul”. Astfel,  pe 30.10.2018, 07.11.2018 şi 08.11.2018, a indus în eroare mai multe persoane, trimiţând un sms cu textul „Felicitări! În urma tragerii la sorţi ALTEX v-a desemnat câştigătorul unui laptop Asus şi suma de 10.000 euro. Pentru informaţii apelaţi acest nr de telefon”. 

Trei persoane, ce locuiesc pe raza localităţilor Tg. Bujor, Odorheiu Secuiesc şi municipiul Brăila au căzut în plasa escrocului. ”El le-a convins ulterior, în cadrul unor discuţii telefonice, să-i trimită suma de 460 de lei, fiecare, reprezentând comisionul de 1% din „premiul” de 10.000 de euro, pe care acestea l-ar fi câştigat, bani ce ar fi fost necesari pentru intrarea în posesia premiului”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

Bărbatul a ridicat ulterior sumele de bani de la un oficiu poştal de pe raza municipiului Galaţi. De asemenea,  pe 12 noiembrie 2018, Pohace Constantin a indus în eroare prin aceeaşi modalitate o altă persoană, ce locuieşte pe raza localităţii Rădăuţi, judeţul Suceava, aceasta trimiţându-i prin intermediul serviciului poştal suma de 460 de lei, pe care bărbatul nu a mai apucat să îi mai ridice, fiind prins în flagrant de către poliţişti în incinta oficiului poştal de unde intenţiona să intre în posesia banilor.

Constantin Pohace este recidivist, în 2014 fiind pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru complicitate la înşelăciune după ce a păcălit o femeie prin aceeaşi metodă să îi vireze suma de 1.300 de lei pentru a intra în posesia premiului fictiv de 10.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: