Cum a muşamalizat un poliţist accidentul cauzat de un tânăr fără permis. Inconştientul omorâse anterior doi copii făcând „liniuţe“ cu prietenii

Cum a muşamalizat un poliţist accidentul cauzat de un
tânăr fără permis. Inconştientul omorâse anterior doi copii făcând „liniuţe“ cu
prietenii

Ivanciu Corcioveiu Foto: Facebook/pagina personală

Poliţistul care trebuia să se ocupe de caz l-a învăţat pe şoferul fără permis ce să facă pentru a pune accidentul pe seama altei persoane şi a scăpa astfel de răspunderea penală, după care l-a transportat la locuinţa unei rude cu autospeciala de Poliţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Galaţi l-a condamnat, pe 18 octombrie, pe Ivanciu Corcioveiu, un tânăr de 25 de ani, la 9 ani şi 5 luni de închisoare pentru conducere fără permis, fugă de la locul accidentului şi influenţarea declaraţiilor. Vărul tânărului, Costel Vieru, a primit un an de închisoare cu suspendare pentru participaţie improprie la fals intelectual, fiind achitat pentru favorizarea făptuitorului pentru că este rudă cu tânărul.

Poliţistul de la care a pornit totul, Silviu Daniel Stan, a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Ivanciu Corcioveiu a îndoliat localitatea gălăţeană Folteşti pe 6 septembrie 2016,  după ce a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea fără permis şi a intrat într-un grup de copii care se jucau pe marginea drumului.  Doi dintre copii, de opt, respectiv nouă ani, au fost ucişi pe loc, iar individul a fugit de locul accidentului.

Cu câteva luni înainte, pe 20.06.2016, în jurul orei 4 dimineaţa, Corcioveiu, deşi nu deţinea permis de conducere şi consumase băuturi alcoolice, a condus un autoturism, marca BMW X1, pe DJ 253, pe raza şi în apropierea localităţii Viile, judeţul Galaţi, în  care se mai aflau două fete. La km 37 +300 al drumului judeţean menţionat anterior, pe fondul vitezei excesive, a derapat într-o curbă, răsturnându-se într-un şanţ colector.

În urma accidentului de circulaţie, toţi cei trei ocupanţi ai autoturismului au suferit diverse răni, iar Corcioveiu a fugit de la locul accidentului, luând plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului şi documentele acestuia.

Victimele accidentului, ameninţate să nu dea declaraţii

În aceeaşi zi, şoferul fără permis a încercat să o determine prin ameninţare pe una dintre fete care se găsea în maşină în momentul accidentului, iar în noaptea de 22/23.06.2016, prin corupere, să nu dea declaraţii organelor de urmărire penală în legătură cu producerea accidentului în urma căruia a fost vătămată. Poliţistul care trebuia să se ocupe de caz, Silviu Daniel Stan, l-a ajutat pe acesta, sugerându-i să identifice o altă persoană care să pretindă că ar fi condus autoturismul.

De asemenea, conform procurorilor, poliţistul l-a transportat pe Corcioveiu cu autospeciala MAI din dotarea postului de Poliţie Măstăcani, spre locuinţa lui Costel Vieru, vărul lui Corcioveiu, din satul Chiraftei, acesta din urmă declarând ulterior în mod mincinos poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Bujor că el condusese autoturismul la momentul producerii accidentului. 

”În aceleaşi împrejurări, în dimineaţa de 20.06.2016, în jurul orei 4, inculpatul Stan Silviu Daniel, după constatarea săvârşirii de către inculpatul Corcioveiu Ivanciu a infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă, nu a intervenit în interesul conservării probelor, astfel cum îi impuneau dispoziţiile art. 28 alin. 4 din Legea nr. 218/2002, neîndeplinindu-şi astfel atribuţiile de serviciu, omisiune ce a avut drept consecinţă îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Corcioveiu Ivanciu (în ceea ce priveşte infracţiunea de vătămare corporală din culpă), respectiv împiedicarea tragerii la răspundere penală a aceluiaşi inculpat (în ceea ce priveşte infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului)”, susţin procurorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările