Accident de muncă la o balastieră din judeţul Galaţi. Un bărbat de 51 de ani a ajuns în stare gravă la spital

Accident de muncă la o balastieră din judeţul Galaţi. Un bărbat de 51 de ani a ajuns în stare gravă la spital

Rănitul a fost dus la spitalul din Galaţi FOTO Facebook/Fii Informat Umbrăreşti

Victima a fost strivită de cupa de încărcare a unui utilaj, în timp ce efectua o reparaţie la instalaţia hidraulică a acestuia. Interesant este că, oficial, la balastieră nu se lucra, deoarece aceasta nu a obţinut încă autorizaţia de funcţionare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accident de muncă, marţi după-amiază, la o balastieră din zona localităţii Umbrăreşti (judeţul Galaţi). Deşi balastiera încă nu era în exploatare, acolo a avut loc un incident în urma căruia a fost rănit un bărbat de 51 de ani.

„Am fost solicitaţi în zonă pentru a acorda ajutor medical unuia dintre muncitori. Acesta suferise fracturi la nivelul coastelor, a fost stabilizat apoi s-a chemat în sprijin elicopterul SMURD. Pacientul a fost apoi transportat la Spitalul de Urgenţă Galaţi “, a precizat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi. 

Inspectorii de muncă au dat în cursul zilei de miercuri, 11 septembrie, primele detalii legate de acest incident. 

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale din Iaşi, care a suferit un accident în timp ce lucra la un utilaj. Bărbatul, mecanic de utilaj, efectua lucrări de reparaţii la un furtun hidraulic în timp ce cupa utilajului era ridicată. În momentul în care a slăbit furtunul, presiunea a scăzut, a curs ulei şi cupa a căzut peste muncitor”, a declarat Viorel Dumitru, reprezentantul ITM Galaţi. 

„Se pare că acesta a ieşit singur de sub utilaj şi a fost văzut de un paznic, cei doi fiind singuri la acea oră în zona respectivă. Asta deoarece la aceea balastieră încă nu se desfăşoară  acţiuni de exploatare, fiind încă aşteptată autorizaţia. Angajaţii stau însă  în zonă şi mai fac reperaţii la utilaje. O echipă de la ITM Galaţi s-a deplasat  la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat. Ancheta  o va face o comisie din cadrul societăţii respective”, a mai spus reprezentantul ITM, 

Conform procedurii, la finalul anchetei, firma va înainta dosarul către ITM şi abia atunci  se va stabili  dacă muncitorul este singurul vinovat sau mai sunt şi alţi factori care au dus la producerea accidentului de muncă. Poliţiştii au deschis şi ei un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările