A fost semnat contractul pentru extinderea Spitalului de Copii din Galaţi. Cât vor costa lucrările

A fost semnat contractul pentru extinderea Spitalului de Copii din Galaţi. Cât vor costa lucrările

Spitalul de Pediatrie din Galaţi FOTO Costel Crângan

Lucrările vor fi executate de o asociere de trei firme şi vizează  extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate al amintitului spital.  Finanţarea este asigurată din fonduri europene, iar totul va fi gata în vara lui 2022.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de 3,2 milioane de euro.

Ofertantul declarat câştigător în urma licitaţiei publice este asocierea Moviland MET SRL – Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă – Submit SRL, iar valoarea contractului este de 7.322.807 lei, fără TVA, fiind prevăzute două luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie.

„Pentru proiectul  ”Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi”, municipalitatea a obţinut finanţare europeană, iar spitalul va deveni astfel singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică. Obiectivul general al proiectului constă în eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile şi prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistenţă”, a informat municipalitatea.

La finalizarea investiţiei, în cadrul noului corp de clădire al ambulatoriului integrat, la parter vor funcţiona următoarele cabinete: dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică. De asemenea vor funcţiona cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator.

La etajul 1 este vorba despre de cabinete de psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum şi de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/Toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică /prelucrare Histopatologică.

La etajul tehnic vor fi amplasate centralele de tratare a aerului şi centrala de frig, necesare funcţionării Ambulatoriului Integrat.

În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în cadrul spaţiilor actuale amplasate la parterul corpului A, sunt prevăzute următoarele lucrări: igienizarea cabinetelor şi a circulaţiilor existente, reparaţii locale, refacerea finisajelor de pardoseli şi pereţi, reorganizarea cabinetelor medicale, amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienţi.

Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziţionate următoarele dotări şi echipamente medicale: echipament Rezonanţă magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu maşină automată de developat. Pentru Compartimentul de Imunohistochimie: procesator de ţesuturi; staţie de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanţe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat cu temperatură reglabilă.

Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană este de 15.612.023,06 lei (cu TVA), din care valoarea eligibilă  este de 10.699.821,81 lei (cu TVA).

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1, Operaţiunea A – Ambulatorii (7 Regiuni), cod SMIS 123950.

Primăria municipiului Galaţi mai are un proiect cu finanţare europeană la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe, proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: