Campus social de 10,6 milioane de euro, finalizat la Galaţi. Peste 600 de locuinţe, puse la dispoziţia nevoiaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată blocurile din campusul social de la Galaţi FOTO PM Galaţi
Aşa arată blocurile din campusul social de la Galaţi FOTO PM Galaţi

Situat în cartierul Micro 17, campusul a rezolvat în parte criza locativă gravă apărută după retrocedarea a numeroase imobile naţionalizate care aveau statut de locuinţă socială. În perioada următoare vor fi repartizate şi restul de 72 de apartamente din cele 600 contruite.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că s-au încheiat lucrările în campusul social din cartierul Micro 17, după ce au fost finalizate blocurile M12-M14 şi s-a realizat de asemenea şi alimentarea cu energie electrică a tuturor imobilelor.

În cele trei blocuri nou construite sunt 72 de locuinţe, cu una şi două camere, cu suprafeţe redimensionate, cuprinse între 41 şi 54 metri pătraţi, faţă de locuinţele blocurilor existente, unde dimensiunile apartamentelor variază între 15, 5 metri pătraţi (o cameră) şi 28,5  metri pătraţi (3 camere).  La parter, noile blocuri de locuinţe sunt prevăzute cu apartamente special amenajate pentru persoane cu dizabilităţi.

Lucrările, în valoare de aproximativ 9,6 milioane de lei, au fost executatate de Vega 93 SRL. şi House Consult SRL.

Totodată s-a încheiat şi procedura de predare către Electrica S.A. a obiectivului de investiţii intitulat „Alimentare cu energie electrică a locuinţelor sociale din cartier Micro 17, Galaţi”. Astfel, toate blocurile de locuinţe din campusul social au fost racordate la reţeaua electrică, lucrările în valoare de 5,9 milioane de lei fiind executate de către Luxten Lighting Company S.R.L. Bucureşti. 

În total avem 600 de locuinţe în cele 14 blocuri din campusul social. Blocurile M1 - M11 sunt locuite de către chiriaşi. În perioada următoare se vor elibera repartiţii şi pentru blocurile M12-M14 şi vor fi întocmite contractele de închiriere.

Valoarea lucrărilor realizate în campusul social din Micro 17 este de 50.282.714 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite