Şoferi care au dat radarul peste cap. Un vitezoman conducea cu 168 km/h într-o zonă unde limita era de 50 km/h

Şoferi care au dat
radarul peste cap. Un vitezoman conducea cu 168 km/h într-o zonă unde limita era de 50 km/h

Bărbatul surprins  rulând cu 168 km/h s-a ales cu o amendă usturătoare şi cu permisul suspendat Foto: IPJ Galaţi

Oamenii legii au aplicat 1.460 de  sancţiuni contravenţionale, dintre care 641 pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, şi au reţinut 196 de permise de conducere. Un conducător auto a fost surprins drogat la volan de poliţişti, iar altul a fost depistat cu o alcoolemie apropiată de coma alcoolică.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 25–31 mai, pe raza judeţului Galaţi, poliţiştii rutieri  au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, având ca scop creşterea gradului de disciplină rutieră.

”Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 1.460 de contravenţii, aplicând tot atâtea sancţiuni contravenţionale, dintre acestea, 641 fiind pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 139 pentru traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, 59 pentru abateri săvârşite de biciclişti şi 517 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea unor alte norme rutiere”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Au fost reţinute, în vederea aplicării sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 196 de permise de conducere, dintre care 91 pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 30 pentru consum de alcool, 18 pentru depăşire neregulamentară, 15 pentru neacordare prioritate vehicule, 17 pentru neacordare prioritate pietoni şi 25 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost constatate 23 de  infracţiuni, dintre care, 8 de conducere fără permis de conducere sau în stare de suspendare, 13 de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe,  o infracţiune de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi una de  conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Sâmbătă, 30 mai,  poliţiştii  Biroului Rutier Galaţi au depistat un tânăr, de 24 ani, din municipiul Galaţi, conducând autoturismul sub influenţa substanţelor psihoactive, la testarea cu aparatul drugtest rezultând valoare pozitivă pentru THC-5 (canabis). Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive în organism, poliţiştii întocmind totodată, dosar penal.

Motociclistul surprins rulând cu 146 km/h pe o stradă din Galaţi FOTO IPJ Galaţi

În aceeaşi zi, pe strada Victor Vâlcovici din Galaţi, poliţiştii au depistat, la volanul unui autoturism, un bărbat, de 27 de ani, care emana halenă alcoolică. La testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma prelevării de mostre biologice, analizele de laborator relevând o alcoolemie de 2,01 g/l alcool pur în sânge. Mai mult, fiind verificat în bazele de date ale Poliţiei, s-a constatat că are permisul de conducere anulat pentru comiterea altor infracţiuni la regimul rutier.

În cursul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au depistat un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea motocicleta, pe strada Brăilei, cu viteza de 146 de km/h. El a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Un alt conducător auto, de 33 de ani, sancţionat contravenţional pentru depăşirea vitezei, cu suma de 2.900 de lei şi reţinerea permisului de conducere, a fost depistat de poliţişti circulând cu autoturismul, pe strada Brăilei, cu viteza de 140 de km/h.

Şi pe D.N. 25, în afara localităţii Drăgăneşti, poliţiştii rutieri au înregistrat, cu aparatura radar, un autoturism rulând cu viteza de 168 de km/h. Bărbatul aflat la volan a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi reţinerea permisului de conducere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: