Încă un medic gălăţean a murit de COVID-19: Irina Braşoveanu avea 48 de ani

Încă un medic gălăţean a murit de COVID-19: Irina Braşoveanu avea 48 de ani

Foto EPA EFE (Arhiva)

Un medic psiholog de la Spitalul CF Galaţi a murit după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, fiind al doilea cadru medical ucis de noul virus in această săptămână, informează News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solidaritatea Sanitară a anunţat că Irina Braşoveanu, de 48 de ani, psiholog în cadrul Spitalului CF Galaţi a murit din cauza complicaţiilor apărute pe fondul infecţiei cu coronavirus.

„Cu tristeţe,  anunţăm încă un deces în rândul colegilor răpuşi în lupta împotriva COVID-19, Irina Brasovanu, 48 ani,  psiholog în cadrul Spitalului CF Galaţi. Sincere condoleanţe şi recunoştinţă veşnică!” , a anunţat Solidaritatea Sanitară.

Conducerea Spitalului Judeţean Galaţi a anunţat joi decesul unui medic oftalmolog de 68 de ani, de asemenea din cauza complicaţiilor pulmonare apărute după ce cadrul medical contractase coronavirusul.

Medicul a murit în secţia de Terapie Intensivă a SJU Galaţi.

Acesta este al doilea caz în care un medid gălăţean moare din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, după ce joi, medicul primar oftalmolog Dan Iacoblev (68 de ani) a murit la Secţia ATI a Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, în urma unor complicaţii pulmonare grave generate de infecţia cu noul coronavirus.

"Cu deosebit regret colectivul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi anunţă trecerea în nefiinţă a domnului doctor Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viaţă în seara de 3 decembrie în urma complicaţiilor pulmonare grave generate de infecţia cu noul coronavirus. Domnul doctor Iacoblev a decedat în Secţia ATI a spitalului în care timp de 22 de ani şi-a dedicat întreaga experienţă profesională pacienţilor cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat şi muncitor, un om excepţional, de o probitate morală desăvârşită, cu o modestie şi o nobleţe rar întâlnită şi un extraordinar coleg. Îl rugăm pe Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace", au trransmis reprezentamţii Spitalului de Urgenţă din Galaţi.

Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi informează că sâmbătă, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică,  s au înregistrat 292 de cazuri noi de Covid 19, 125 persoane s au vindecat iar 3 au decedat. 

Situaţia epidemiologică privind COVID-19 în judeţul Galaţi se prezintă astfel: de la debutul pandemiei, în acest judeţ s au îmbolnăvit 11.523 de persoane, 289 pierzându-şi si viaţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările