100 de ani de la trecerea la cele veşnice a lui Eremia Grigorescu. La ISU Galaţi a fost dezvelită efigia marelui general

100 de ani de la
trecerea la cele veşnice a lui Eremia Grigorescu. La ISU Galaţi a fost dezvelită
efigia marelui general

Foto: ISU Galaţi

Evenimentul a debutat cu inaugurarea basoreliefului marelui general, urmată de un ceremonial religios şi o evocare istorică a personalităţii eroului de la Mărăşeşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, 19 iulie, a avut loc inaugurarea efigiei marelui general la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, urmată de un ceremonial religios condus de către preotul Eugen Buruiană. A urmat o evocare istorică a personalităţii eroului de la Mărăşeşti, susţinută de către de către Adrian Pohrib, directorul Serviciului Judeţean Galaţi al Arhivelor Naţionale

Au fost prezente oficialităţi ale oraşului Galaţi, generalul Viorel Zaharia, lucrători activi, în rezervă şi în retragere constituiţi în cadrul Asociaţiei Frontiera Gălăţeană, alături de colonelul (rezervă) Didel Bădărău. 

La eveniment a fost prezentă şi Asociaţia "Tradiţia Militară", condusă de către Adrian Tăbăcaru, care a transpus asistenţa prezentă la eveniment trecut prin uniformele şi steagul specifice acelei perioade. Lucrarea a fost realizată de către profesorul Mugur Vrînceanu, şeful catedrei de arte din cadrul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi.

Evenimentul face parte din proiectul „Drumul Generalului Eremia Grigorescu”, care a debutat cu plantarea unor puieţi de salcâmi în localitatea Izvoarele.

„Astăzi, purtăm cu mândrie numele generalului şi întâmpinăm toate situaţiile de urgenţă care ameninţă comunitatea cu aceeaşi deviză: Pe aici nu se trece! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este permanent activ pe frontul zilnic datoriei faţă de comunitatea gălăţeană şi răspunde prompt la numeroasele misiuni cu devotament şi profesionalism. Drept mulţumire, pompierii sunt constant în topul instituţiilor care se bucură de încrederea cetăţenilor. Efigia generalului Eremia Grigorescu, pe care am dezvelit-o astăzi, este o promisiune înnoită de respectare a angajamentelor pe care Inspectoratul şi le-a asumat”, a declarat inspectorul şef al ISU Galaţi.

Sâmbătă, 20 iulie 2019, la Târgu-Bujor va avea loc un scurt ceremonial religios, urmat de evocarea istorică a personalităţii generalului Eremia Grigorescu, o depunere de coroane de flori şi un ceremonial militar la monumentul ridicat în cinstea eroului de la Mărăşeşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: