Zeci de hectare de culturi agricole distruse de mistreţi şi peste o sută de animale domestice ucise de urşi şi lupi

Zeci de hectare de culturi agricole distruse de mistreţi şi peste o sută de animale domestice ucise de urşi şi lupi

Mistreţii au stricat culturi agricole

Bilanţul Gărzii Forestiere Focşani pe 11 luni din acest an indică pagube importante produse de animalele sălbatice în comunele din zonele de deal şi de munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacurile urşilor au avut ca rezultat decesul sau rănirea gravă a unor persoane. În judeţul Vrancea, Garda Forestieră a înregistrat 53 de sesizări cu privire la pagube produse de mistreţ, urs şi lup la culturile agricole şi animale domestice.

Astfel, animalele sălbatice despre care vorbim au ucis patru cai, o vacă, 72 de oi, 25 de capre şi au distrus 219 familii de albine

Mistreţii au distrus 45 de hectare de culturi agricole. Acestea s-au produs în localităţile Vizantea-Livezi, Reghiu, Vintileasca, Corbiţa, Valea Sării, Spulber, Nereju, Năruja şi Nistoreşti.

Pagubele produse de animalele sălbatice în celelalte judeţe unde pădurile private sunt administrate de Garda Forestieră Focşani sunt următoarele: în judeţul Buzău, de 274.196 lei; în judeţul Vaslui, de 90.237 lei.

”Au fost efectuate 249 controale pe linie cinegetică, constând în controale privind realizarea cotelor de recoltă la mistreţ, ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane, controale de fond pe fondurile cinegetice, acţiuni de combatere şi prevenire a braconajului, verificări la birou privind respectarea regimului autorizaţiilor de vânătoare, controale privind respectarea clauzelor contractuale de gestionare, controale privind îndeplinirea criteriilor de licenţiere, verificări privind reaşezarea cotelor de recoltă şi verificare sesizări, inclusiv sesizarea pagubelor produse de vânat”, potrivit raportului Gărzii Forestiere.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările