Stadion de un milion de euro la marginea oraşului, pentru "competiţii locale şi naţionale". Ce facilităţi va avea

Stadion de un milion de euro la marginea oraşului, pentru

Stadionul din Mîndreşti

Contractul pentru amenajarea stadionului din Cartierul Mîndreşti a fost scos la licitaţie de către Primăria Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice a aruncat pe apa sâmbetei 85.000 de euro în modernizarea stadionului din Mândreşti, amenajare care trebuia să se întâmple acum trei ani, primarul Misăilă are alte planuri cu stadionul, pe care vrea să-l construiască, acum, cu bani de la bugetul local.

Astfel, Primăria a scos la licitaţie obiectivul de investiţii “Amenajare gradene, vestiare, iluminat, irigaţii, supraveghere video, suprafaţa de joc Stadion Mândreşti”. Investiţia are o valoare de  4,7 milioane de lei.

Potrivit proiectului, pe lângă amenajarea suprafeţei de joc, vor fi realizate gradene cu circa 800 de locuri, construcţii cu destinaţia de vestiare, grupuri sanitare publice. Primăria spune că noua bază sportivă va fi folosită pentru competiţiile de fotbal locale şi naţionale.

Amenajarea terenului de fotbal de la Mîndreşti trebuia să se întâmple de multă vreme, dar în anul 2017 primarul Cristi Misăilă a reziliat contractul cu firma care a încasat 85.000 de euro pentru modernizare.

Stadionul a servit până în anul 2016 ca depozit de materiale de construcţii pentru firma care a realizat lucrările de alimentare cu apă şi canalizare în Cartierul Mîndreşti. Înţelegerea a fost ca la finalul contractului, societatea care s-a folosit de teren să-l reabiliteze, lucru care nu s-a întâmplat.

Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice, care are în administrare stadionul, a încheiat ulterior un contract pentru reabilitarea terenului de fotbal cu firma SC Rodaca Edil SRL din Vulturu, care în perioada 1 aprilie-22 decembrie 2016 a realizat mai multe lucrări, principala fiind de împrejmuire a suprafeţei de joc, fără însă ca terenul să fie însămânţat.

"Suma plătită pentru aceste lucrări a fost de 376.378 de lei. Nu s-a executat însămânţarea gazonului având în vedere faptul că stadionul nu este prevăzut cu instalaţie de irigare", potrivit unui răspuns primit de la Direcţia de Dezvolae şi Servicii Publice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările