Modelul Bolojan, criticat de omologul de la Vrancea. „Este doar un efect de imagine, un heirupism“ VIDEO

Modelul Bolojan, criticat de omologul de la Vrancea. „Este doar un efect de imagine, un heirupism“ VIDEO

Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a mai spus în cadrul unei conferinţe de presă că nu îi va da nicio atribuţie lui Marian Oprişan.

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, a surprins zilele trecute prin decizia de a reduce cu 50% personalul din aparatul propriu al C.J., de la 174 de posturi ocupate la doar 88, începând cu data de 1 decembrie. Bolojan a spus că vrea să eficientizeze activitatea instituţiei şi să folosească judicios banii publici.

Omologul său de la Vrancea, tot liberal, Cătălin Toma, este însă de altă părere şi spune că modelul Bolojan este unul heirupist, iar o astfel de acţiune ţine şi de oportunitate, dar şi de legalitate.

„Eu, Cătălin Toma, niciodată nu voi face o acţiune pe picior de grabă. Sunt convins că există oameni care nu-şi justifică activitatea, dar un heirupism de genul <vin azi şi dau afară 100 de oameni>, după care vin doi dacă te dau în judecată şi mai şi câştigă, ce-am rezolvat? Este pur şi simplu un efect de imagine. Nu vreau să cred că la experienţa pe care Bolojan o are este imagine, el a avut toate elementele necesare dinainte astfel când a ajuns acolo a luat decizia. Are şi altă configuraţie politică”, a spus Cătălin Toma.

Liberalul vrâncean din fruntea Consiliului Judeţean susţine că în momentul de faţă organigrama Consiliului Judeţean conţine 214 funcţii, iar concursurile aflate în derulare nu poate să le oprească, pentru că vrea să respecte legea. În plus, mai este o instituţie în subordinea Consiliului Judeţean, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care are 1.400 de angajaţi.

„Nici nu merge pe principiul dăm afară. Vrem să facem ca instituţia să funcţioneze, într-un raport cost-beneficiu cât mai avantajos pentru bugetul statului. Am de gând să reorganizez, dar pornind de la configuraţia actuală. Va fi mai greu, dar nu imposibil”, a mai spus Toma.

Cătălin Toma spune că nu îi va da nicio atribuţie lui Marian Oprişan, ales joi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, deşi pentru funcţia pe care o deţine va primi lunar o indemnizaţie de 14.000 de lei.

„Nu o să primească nicio atribuţie. Întâi să vedem de ce e în stare, după aceea mai discutăm dacă îl punem la treabă şi în ce sens îl punem”


Vă mai recomandăm:

Marian Oprişan nu se lasă şi rămâne în conducerea Consiliului Judeţean. L-a convins pe generalul Cel Mare să facă majoritate

VIDEO „Baronul” Oprişan a predat liberalului Cătălin Toma biroul de şef al CJ Vrancea. L-a ocupat 20 de ani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările