FOTO VIDEO Şcoala Nr. 7 face un pas decisiv pentru a primi numele "Adrian Păunescu". Fiul poetului a reaprins la Focşani spiritul "Cenaclului Flacăra"

FOTO VIDEO Şcoala Nr. 7 face un pas decisiv pentru a primi numele

Spectacolul omagial dedicat poetului Adrian Păunescu  FOTO: Carmen Smeu

Propunerea a venit în cadrul spectacolului omagial dedicat regretatului poet român, eveniment tradiţional ajuns la a cincea ediţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Focşani ar putea să se numească de anul viitor "Adrian Păunescu", în memoria regretului poet, de la a cărui moarte s-au împlinit, pe 5 noiembrie, nouă ani. Este o idee mai veche a conducerii şcolii, care acum este posibil să se materializeze şi prin implicarea municipalităţii.

Propunerea a fost făcută miercuri seara, în cadrul spectacolului omagial în memoria poetului, eveniment ajuns la a cincea ediţie. De altfel, unitatea de învăţământ este singura din Focşani care nu are numele unei personalităţi.

“Pentru că văd cât de mult îl iubiţi, cât de mult îl respectaţi, cât de mult apreciaţi ceea ce a fost şi a reprezentat pentru toţi românii, vin astăzi cu o dorinţă de a pecetlui această dragoste a dumneavoastră şi aş dori domnule inspector general, domnule director, să fiţi de acord cu mine ca să-i obligăm pe toţi aceşti copii şi ca generaţiile care vor veni după ei să-l respecte şi să-l iubească şi să devină o sărbătoare a acestei şcoli. Haideţi ca împreună cu dumneavoastră astăzi, aici, în memoria celui care a fost Adrian Păunescu, Şcoala Gimnazială Nr. 7 să se numească Adrian Păunescu”, a spus primarul Cristi Misăilă în cadrul celei de-a cincea ediţii a spectacolului de muzică, poezie şi dialog “In Memoriam Adrian Păunescu”.

De altfel, şi de această dată sala fostului cinematograf Balada s-a dovedit neîncăpătoare. Sărbătoarea din acest an s-a numit “Lumină, luptă, libertate!”, iar organizatorii s-au întrecut pe ei şi au oferit o seară care va nu va fi uitată prea curând. În cadrul manifestării, şi-a dat concursul şi un grup de elevi ai Şcolii Nr.7 din Focşani.

“Adrian Păunescu a avut ca temă principală în poezia sa iubirea. Poetul avea conştiinţa că acolo unde este iubire, inima tresaltă de bucurie. Unde este iubire este pace, este bucurie, este fericire. Dacă ura este ca focul care arde şi distruge totul, iubirea este ca soarele sub razele căruia se dezvoltă şi cresc toate. Însă dragostea de România este enormă. Poate şi de aceea a scris poeme remarcabile, să apere pământul, satul, ţăranul”, a spus Ionuţ Sebastian Burlan, directorul Şcolii Nr. 7.

Un scurt program folcloric a susţinut apreciata artistă Maria Murgoci şi Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei”, iar evenimentul s-a încheiat cu mult aşteptatul recital al lui Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, care a concertat alături de soţia sa, Maria Păunescu.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: