Cum îşi fac „de cap“ poliţiştii de ziua lor. „Au chemat la petrecere jandarmi, poliţişti locali şi militari de la MApN“

Cum îşi fac „de cap“ poliţiştii de ziua lor. „Au chemat la petrecere jandarmi, poliţişti locali şi militari de la MApN“

FOTO FACEBOOK / MAI

Data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 25 martie, Poliţia Română îşi sărbătoreşte ziua. Fiind un moment special, într-o situaţie specială, în care oamenii legii nu pot sărbători la fel ca altă dată, poliţiştii au ales să facă haz de necaz, mai ales de la ora 12.00 intră în vidgoare cea de a treia Ordonanţă Militară, care interzice circulaţia pe străzi.

Prin urmare, pe pagina de Facebook a Poliţiei Române a fost postat următoarul mesaj, despre care s-a precizat că a fost găsit în mediul online  "De ziua lor, poliţiştii îşi vor face de cap. Începând cu ora 12.00, vor bloca străzile. Au chemat la petrecere jandarmi, poliţişti locali şi militari de la MApN. Cellalţi, care nu au fost invitaţi, să stea acasă".

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.
Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: