Cum a fost „uşurat“ de 30.000 de lei un bătrân, în doar jumătate de oră. Escrocii au dat lovitura cu o metodă învechită

Cum a fost „uşurat“ de 30.000 de lei un bătrân, în doar jumătate de oră. Escrocii au dat lovitura cu o metodă învechită

Metoda face încă victime

Bătrânul, în vârstă de 86 de ani, din oraşul Panciu, a sesizat faptul că fusese înşelat prin metoda accidentul de către indivizi care s-au dat drept poliţişti.

În urmă cu trei zile, un octogenar din Panciu, de 86 de ani, a venit la Poliţia oraşului să anunţă că escrocii l-au înşelat prin metoda accidentul.

Acesta fusese contactat telefonic de către o persoană necunoscută, care s-a prezentat drept poliţist, spunându-i că fiul lui a fost implicat într-un accident rutier pe raza  comunei  Garoafa, fiind transportat la spitalul din Focşani, cu leziuni grave la nivelul picioarelor şi că trebuie să trimită suma de 10 000 de lei, pentru achiziţionarea  unor proteze.  În susţinerea  cererii sale,  a  prezentat  la  telefon  o femeie, despre care  a indicat  că  este  medicul ce va opera victima accidentului. De asemenea,  l-a  îndrumat pe bătrân  să dea acea  sumă de bani  unei persoane care se  va  prezenta  pe  raza  oraşului  Panciu, într-un punct stabilit de comun acord.

"Din cercetările efectuate de către poliţişti a rezultat că cei doi s-au întâlnit, iar persoana vătămată i-a înmânat bărbatului suma solicitată. În drum spre casă, acesta a fost sunat din nou, cerându-i-se încă o sumă de bani, şi anume 20 000 de lei, pe motiv că protezele sunt scumpe. Şi această sumă a fost oferită de către bărbat, în scurt timp de la solicitare. În urma  activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat principalul suspect în cauză. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la data de 21 august a.c. instanţa a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile", potrivit IPJ Vrancea.

Oamenii legii au mai recuperat  8.250 de lei, bani pe care i-au dat păgubitului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: