Casa Memorială „Duiliu Zamfirescu” prinde aripi. Strănepotul scriitorului a venit de la Paris să facă donaţia promisă

Casa Memorială „Duiliu Zamfirescu” prinde aripi. Strănepotul scriitorului a venit de la Paris să facă donaţia promisă

Nicilas Duiliu Zamfirescu (stânga) a venit de la Paris

Nicolas Duiliu Zamfirescu, moşteniror al scriitorului, a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentant al tuturor moştenitorilor, Nicolas Duiliu Zamfirescu a venit de la Paris pentru a pune la punct, alături de echipa Consiliului Judeţean, ultimele detalii privind donaţia pe care familia Zamfirescu o va face administraţiei judeţene

. Terenul şi casa de la Faraoanele (Vârteşcoiu), loc în care Duiliu Zamfirescu a scris o mare parte din opera literară, vor ajunge în patrimoniul CJ, donatorii dorind ca imobilul să devină ”Casa Memorială Duiliu Zamfirescu”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a declarat că, după definitivarea donaţiei, se vor face toate demersurile pentru restaurarea imobilului, prin accesarea de fonduri europene.

”Mulţumesc familiei Zamfirescu pentru că a acceptat să facă această donaţie, astfel putem să intervenim pentru salvarea imobilului. Această donaţie ne onorează, dar, în acelaşi timp, ne şi responsabilizează. Dorim să îi redăm acestei case valoarea de odinioară. Vom face toate demersurile legale pentru reabilitare, astfel încât peste 2-3 ani să putem vizita Casa Memorială Duiliu Zamfirescu, să o introducem în circuitul turistic şi să avem chiar şi o sală de degustare de vinuri, fiind zonă de podgorie, putem susţine astfel şi producătorii locali”, a declarat Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea.

Nicolas Duiliu Zamfirescu a declarat că, pe lângă donaţia casei şi a terenului aferent din satul Faraoanele, vor fi donate şi documente, cărţi, scrisori inedite nepublicate, fotografii şi obiecte de epocă care au aparţinut scriitorului Duiliu Zamfirescu şi familiei sale, care vor însufleţi casa memorială.

”Toţi moştenitorii am ajuns la o înţelegere şi am considerat că aşa este cel mai frumos şi adecvat, să facem această donaţie, care este o variantă câştigătoare pentru toată lumea. Pentru noi, familia, să avem o casă memorială frumoasă, va fi un loc care ne va reuni”, a spus Nicolas Duiliu Zamfirescu, unul dintre moştenitorii legali care şi-au dat acordul pentru donaţie, alături de Andreia Holban,  Ioana Dragomirescu şi Nicolae Stolojan.

Nicolas Duiliu Zamfirescu activează în domeniul consultanţei financiare şi strategice, fiind decorat cu Legiunea de Onoare în Franţa pentru activitatea de legaturi comerciale şi diplomatice între Franţa şi România, a promis că va intermedia relaţiile de parteneriat între administraţia judeţeană şi oameni de afaceri din Franţa care să investească în Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Cum se prăbuşeşte casa în care s-a născut scriitorul Duiliu Zamfirescu. Autorităţile promit că o vor salva

Casa şi terenul scriitorului Duiliu Zamfirescu, donate de moştenitori Consiliului Judeţean Vrancea

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările