Au fost găsite armele folosite pentru lichidarea patronul casei de schimb valutar din Focşani. Unde s-au descotorosit de ele ucigaşii

Au fost găsite armele folosite pentru lichidarea patronul casei de schimb valutar din Focşani. Unde s-au descotorosit de ele ucigaşii

Cei trei ucigaşi au fost arestaţi

Constantin Chiriţă, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit împuşcat, în maşina sa, pe 22 februarie, pe drumul spre Slobozia Ciorăşti, unde locuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au găsit cele două arme folosite la uciderea patronului casei de schimb valutar din Focşani. Armele au fost găsite pe un câmp, la ieşirea din Focşani spre Rm. Sărat, ele fiind abandonate de criminali după ce au fugit de la locul faptei. Este vorba de o puşcă de calibrul 5,65 mm (o armă foarte silenţioasă, interzisă la vânătoare) şi un pistol de calibrul 9 mm (posibil cu butoiaş).

Ucigaşii şi-au recunoscut faptele, ei fiind cei care le-au arătat anchetatorilor locul unde s-au descotorosit de arme.

"În continuarea cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal privind infracţiunea de omor din data de 22 februarie, au fost identificate şi recuperate armele folosite la săvârşirea infracţiunii”, potrivit IPJ Vrancea.

Reamintim că vineri, 22 februarie, în jurul orei 19.45, pe un drum izolat, autoturismul condus de Constantin Chiriţă, de 61 de ani, patron al unei case de schimb valutar din Focşani, a fost lovit în plin de un autoturism de teren pe care cei trei infractori îl modificaseră pentru a rezista unui impact violent. În plus, maşina avea numere de înmatriculare false, de Marea Britanie.

În autoturism se aflau Ionuţ Bogdan Sprânceană şi Gheorghe Vasile Văscăuţanu, care au coborât şi au tras două focuri de armă în afacerist, provocându-i leziuni în urma cărora a murit aproape pe loc. Scopul lor era să-l jefuiască pe patronul casei de schimb valutar de o sumă importantă de bani. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Chiriţă transporta 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline şi 300.000 de lei.

Omul de afaceri s-a baricadat în maşina personală după ce a fost lovit, motiv pentru atacatorii iritaţi l-ar fi împuşcat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările