Amendă pentru politicianul care a spus despre Clotilde Armand că „în Franţa era răpită şi violată zile în şir“ pentru criza gunoaielor. PSD nu l-a mai dat afară

Amendă pentru politicianul care a spus despre Clotilde Armand că „în Franţa era răpită şi violată zile în şir“ pentru criza gunoaielor. PSD nu l-a mai dat afară

Ioan Micu, consilier judeţean PSD FOTO: Facebook

Ioan Micu este consilier judeţean PSD, fiind la primul mandat de ales judeţean. El este fiul fostului primar al comunei Vidra, Nică Micu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna iunie a acestui an, Ioan Micu, consilier judeţean PSD de Vrancea, a avut un atac grosolan la adresa primarului Clotilde Armand, într-un comentariu la o postare pe Facebook despre criza gunoaielor din Sectorul 1.

El a scris atunci că "În Franţa era răpită şi violată zile în şir", cu privire la criza gunoaielor din sectorul pe care îl păstoreşte primăriţa Armand.

În urma acestor afirmaţii, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, considerând că alesul PSD  a depăşit limita libertăţii de exprimare şi a încălcat demnitatea umană în acest caz.

La sfârşitul lunii august, CNCD a judecat cazul şi a decis sancţionarea consilierului Ioan Micu cu suma de  3.000 de lei, obligându-l să publice în mass media un rezumat a hotărârii de sancţionare prin care a fost găsit vinovat de discriminare.

Consilierul judeţean ne-a declarat că va ataca hotărârea în instanţa de contencios administrativ. "Mi s-a comunicat hotărârea abia pe 25 octombrie, prin poştă şi sunt încă în termen. O contest pentru că sunt nevinovat. A fost un pamflet, mi-am cerut scuze", ne-a declarat Ioan Micu.

Hotarare-619-2021 CNCD by Borcea Stefan on Scribd

Interesant este că la vremea respectivă partidul din care face parte Ioan Micu, PSD, a anunţat că îl va exclude din partid, lucru care nu s-a mai întâmplat.

„PSD Vrancea nu acceptă sub nici o formă şi în niciun mediu o astfel de atitudine, fie ea publică sau privată. Drept urmare, voi solicita excluderea dl. Ioan Micu din organizaţia judeţeană a PSD Vrancea”, a transmis la momentul respectiv deputatul Nicusor Halici, preşedintele interimar al PSD Vrancea.

Şi preşedintele Consiliului Judetean Vrancea, liberalul Cătălin Toma, a cerut atunci sancţionarea consilierului PSD.

„În condiţiile în care Ioan Micu este consilier judeţean, gestul său afectează şi imaginea instituţiei, motiv pentru care solicit public conducerii PSD Vrancea (care o mai fi că nu se ştie prea bine), sancţionarea membrului social-democrat pentru derapajul de care a dat dovadă. Trebuie să ne delimităm clar de astfel de ieşiri necontrolate. Respectul şi decenţa trebuie să primeze indiferent de culoarea politică a celor care ajung să aibă opinii contrare", spunea atunci Cătălin Toma.

Deşi iniţial a spus că acel comentariu l-a scris după ce a băut trei beri, ulterior Ioan Mica şi-a prezentat scuze publice primarului Sectorului 1.

Vă mai recomandăm:

Declaraţie şocantă a unui ales din Vrancea la adresa lui Clotilde Armand. Consilierul s-a scuzat spunând că băuse mai multe beri

Consilierul care a spus despre Clotilde Armand că „în Franţa era răpită şi violată zile în şir”, dat afară din PSD

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările